Vesti
11.05.2023. 15:29
Beta

Vremenska prognoza

Spremite se za oblačni petak i kišu

kiša, vreme
Izvor: Shutterstock

U Srbiji će u petak biti promenljivo oblačno vreme, mestimično s kratkotrajnom kišom i lokalnim pljuskovima ponegde uz grmljavnu, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Duvaće umeren do jak jugoistočni vetar - košava, na jugu Banata i u donjem Podunavlju s udarima olujne jačine, a povremeno i s orkanskim udarima do 24 metara u sekundi.

Najniža temperatura će se biti od sedam do 11 stepeni Celzijusa, a najviša od 13 do 20 stepeni.

U Beogradu će biti promenljivo oblačno i vetrovito, povremeno s kratkotrajnom kišom ili pljuskovima. Duvaće umeren do jak jugoistočni vetar, povremeno s udarima olujne jačine. Najniža temperatura će biti oko 11 stepeni, najviša dnevna oko 17.

U Srbiji će potom u narednih sedam dana biti umereno do potpuno oblačno vreme često s kišom, ponegde i s pljuskovima s grmljavinom, a lokalno i sa uslovima za jake padavine. U košavskom području duvaće umeren do jak jugoistočni vetar, povremeno s udarima olujne jačine, naročito na jugu Banata i u donjem Podunavlju.

U ponedeljak i utorak doći će do kratkotrajnog slabljenja vetra i skretanja na severoistočni pravac, a od srede do ponovnog pojačanja jugoistočnog vetra.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
18°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve