Vesti
28.06.2023. 14:45
Beta

Ivica Dačić

"SPS je spreman za učešće u Narodnom pokretu"

Ivica Dačić
Izvor: EPA / ANDREJ CUKIC

Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je da je ta partija spremna za razgovore o učešću u Narodnom pokretu čije je osnivanje najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ali da prethodno treba razjasniti pitanje "orijentacije" i "organizacije" tog učešća.

Dačić, koji je i ministar spoljnjih poslova, za televiziju Prva rekao je da treba razjasniti da li ideja učešća SPS-a u Vučićevom Narodnom pokretu podrazumeva da bi to bila koalicija za zajednički izlazak na izbore, ili nešto drugo.

On je kazao da postoji "potreba neke vrste zajedničkog nastupa" na izborima, u uslovima kada se deo opozicije ujedinjuje i kada postaje "jedan blok".

"Nije nam strana ideja da će o tome da se razgovara. Nismo obavili razgovor, osim načelno da naša spremnost postoji da se o tome razgovara", rekao je Dačić.

Podsetio je da je on takvo koaliciono ujedinjenje sa Srpskom naprednom strankom predlagao pred prošle izbore, kada je SNS odlučila da se ide odvojeno jer su procene bile takve da bi dve stranke osvojile više glasova ako odvojeno učestvuju na izborima.

Dačić je rekao da "te procene treba da se sagledaju" i prilikom odluke o učešću u Vučićevom najavljenom Narodnom pokretu.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Dačić: "Srbija se ne meša u unutrašnja pitanja Rusije"
Ivica Dačić

Ministar spoljnih poslova

25.06.2023. 12:35

Dačić: "Srbija se ne meša u unutrašnja pitanja Rusije"

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da se Srbija ne meša u unutrašnja pitanja Rusije posle pobune paravojne grupe Vagner u toj zemlji.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
25°C
29.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve