Vesti
12.05.2020. 19:43
Tanjug

Srbija 1. juna otvara granice sa četiri države; Ulazak za strance uz jedan uslov

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Srbija će otvoriti granice za protok ljudi u potpunosti od 1. juna, ali sa četiri zemlje iz okruženja, preneo je danas "Blic".

U potpunosti će se liberalizovati kretanje sa Severnom Makedonijom, Albanijom, BiH i Crnom Gorom, piše "Blic".

Takva odluka je doneta jer nijedna od ovih zemalja nije bila žarište korona virusa.

Doneta je najpre zbog studenata iz Republike Srpske i Crne Gore.

Pročitajte j0š: U Srbiji 67 novoobelelih

Kada je reč o ulasku u našu zemlju, državljani Srbije mogu da uđu i kreću se bez ograničenja uz negativan PCR test na korona virus, ne stariji od 72 sata, odlučila je danas Vlada Srbije.

Ukoliko nemaju urađen test sa negativnim rezultatom, svi naši državljani, bez izuzetka, moraće da budu u kućnoj samoizolaciji u trajanju od 14 dana, predviđeno je protkolom koji je Vlada usvojila o ulasku državljana Srbije i stranih državljana u Srbiju, u skladu sa epidemiološkom situacijom i zaštitom stanovništva od zarazne bolesti COVID-19, saopšteno je posle sednice vlade.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
FOTO TANJUG / ZORAN ZESTIC / bb

Što se tiče stranih državljana, oni mogu u Republiku Srbiju ući uz dva uslova - negativan PCR test na korona virus ne stariji od 72 sata i potvrdu koju izdaje komisija koju čine predstavnici Ministarstva zdravlja, Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Ministarstva spoljnih poslova i Ministarstva unutrašnjih poslova.

Ova potvrda može se pribaviti u našoj ambasadi ili konzulatu u zemlji iz koje strani državljanin dolazi.

Takođe, krizni štab za zaštitu zdravlja stanovništva od zarazne bolesti COVID-19, preporučio je Vladi da od 1. juna u potpunosti otvori granice za državljane četiri susedne zemlje - Bosne i Hercegovine, Albanije, Crne Gore i Severne Makedonije, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
6°C
02.04.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve