Vesti
12.03.2019. 13:36
R.E./ Sputnjik/RTS

SRBIJA 20. GODINA OD POČETKA BOMBARDOVANJA OBELEŽAVA VOJNOM PARADOM: Migovi, tehnika i ogroman broj vojnika i policajaca

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Vojska Srbije će dve decenije od NATO agresije 24. marta obeležiti paradom u Nišu, najavio je danas načelnik Generalštaba Vojske Srbije, general potpukovnik Milan Mojsilović.

Mojsilović je za RTS rekao da će tada poleteti „migovi“ kojima raspolaže Vojska Srbije i predstaviti se građanima, pored ešalona vojske i policije i pored motorizovanih ešalona. On je najavio da će broj vojnika na paradi biti „impozantan“.

Naravno da nećemo moći da pokažemo sve čime raspolažemo, ali ćemo pokazati svoju sposobnost, a sve u cilju da je Vojska spremna i motivisana da ispuni sve zadatke“, istakao je Mojsilović.

Kaže da je Vojska Srbije spremna da odgovori na svaku krizu u regionu.

Kada je reč o materijalnom položaju vojnika, Mojsilović je ohrabren činjenicom da čitav državni vrh razmišlja o svim pripadnicima bezbednosti.

„Imali smo nasleđeno stanje, to su stvari koje opterećuju status i standard. Imali smo povećanja plata, i to pokazuje da država stoji iza Vojske“, zaključio je general Mojsilović.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
24°C
14.07.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve