SRBIJA GRADI NOVI ZATVOR: Za 300 osuđenika 22 miliona evra?

SRBIJA GRADI NOVI ZATVOR: Za 300 osuđenika 22 miliona evra?

Foto: Oksana Toskić


U naselju Petrovac, nedaleko od postojećeg Okružnog zatvora u Kragujevcu, gradiće se nova zatvorska zgrada za smeštaj osuđenika. Radovi će koštati oko 22 miliona evra.

Za gradnju novog zatvora lokalna samouprava je ustupila Ministarstvu pravde četiri hektara zemljišta, a finansiranje je obezbeđeno iz kredita Banke za obnovu i razvoj Saveta Evrope.

Nova zatvorska zgrada, površine 20.000 kvadrata, namenjena je za tri stotine osuđenika a radovi će početi početkom naredne godine.

2 komentara

Dodajte komentar
  1. 1
    Stojan

    Bolje napravite kasarne.Ko ne plaća svoju plaćaće tudju vojsku.Jedna plata vojnika po ugovoru izdržava tri ili četiri člana njegovog domaćinstva, znači da ta suma može da izdržava i četiri vojnika na služenju redovnog vojnog roka,koji ne bi trebao biti kraći od jedne godine.

  2. 2
    Wxy Kvazi

    U Pancevu su pre mesec dva otvorili novi zatvor, izgleda bog te ko hotel od 5 zvezdica..u medijima tek poneka recenica o tome, pitam se zasto? Pored svih drugih problema u nasem gradu, sa psima lutalicama jer nemamo azil kakav treba da bude, trotoari i ulice nesredjeni, droga na svakom cosku i da ne nabrajam dalje, otvara se zatvor kakav covek samo moze pozeleti.Ustvari, odoh vec sutra u kriminal da se sto pre uselim dok ima mesta, cujem bice velika guzva oko slobodnih soba..

+ Ostavite komentar