Vesti
28.01.2023. 09:23
Beta

Subotica

O čemu će biti reči na sastanku šefova diplomatija Srbije i Hrvatske

1
Izvor: Beta / HINA / Admir BULJUBASIC

Ministri spoljnih poslova Srbije i Hrvatske, Ivica Dačić i Gordan Grlić Radman, sastaće se u subotu u 17.30 u Gradskoj kući u Subotici, najavilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Grlić Radman i Dačić će u Subotici biti i gosti tradicionalne manifestacije Bunjevaca u Vojvodini - "Velikog prela".
Na toj svečanosti biće i predsednik Samostalne demokratske srpske stranke Milorad Pupovac i ministar Srbije za ljudska i manjinska prava Tomislav Žigmanov koji je i lider Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini.

Hrvatsko nacionalno veće u Srbiji najavilo je da će Grlić Radman posetiti gradilište Hrvatske kuće i sastati se s predsednicom Hrvatskog nacionalnog vijeća Jasnom Vojnić.

Dačić i Grlić Radman su 6. januara na Božićnom prijemu Srpskog narodnog veća u Zagrebu istakli opredeljenje za unapređenje odnosa Srbije i Hrvatske.

Ministar Žigmanov je rekao za beogradski list "Politika" da će sutrašni sastanak biti nastavak redovne komunikacije predstavnika Vlade Hrvatske i ključnih institucija srpske zajednice u Hrvatskoj s institucijama hrvatske zajednice u Srbiji i Srbijom s ciljem da se na početku godine dogovore okviri i sadržaji saradnje koja sledi.

Žigmanov je rekao da sastankom Dačića i Grlić Radmana "može da se potvrdi teza da se institucionalni oblik komunikacija između najviših nivoa vlasti počeo odvijati redovno".

Po rečima Žigmanova očekuje se da tema sastanka bude ono o čemu se i do sada razgovaralo, za stvaranje pretpostavki za novi početak rada međudržavnih komisija koje su formirane na temelju Subotičke deklaracije, a odnose se na otvorena pitanja koja postoje u odnosima dve države.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Predsednik Hrvatske: "Vučić je igrač i mustra svoje vrste..."
Zoran Milanović predsednik Hrvatske

O sastanku u Davosu

19.01.2023. 18:15

Predsednik Hrvatske: "Vučić je igrač i mustra svoje vrste..."

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović pozdravio je susret premijera Andreja Plenkovića s predsednikom Srbije Aleksandraom Vučićem na marginama Svetskog ekonomskog foruma u švajcarskom Davosu.
Close
Vremenska prognoza
thunderstorm with light rain
22°C
05.06.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve