Vesti
31.08.2021. 16:20
Tanjug

Bilateralni odnosi

Srbija i Turska: Saradnja, međusobno poverenje i poštovanje

VUCIC CAVUSOGLU SASTANAK
Izvor: FOTO TANJUG / SAVA RADOVANOVIĆ

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa ministrom inostranih poslova Republike Turske, Mevlutom Čavušogluom, sa kojim je razgovarao o unapređenju i daljem jačanju bilateralne i ekonomske saradnje, kao i o regionalnim i međunarodnim pitanjima od značaja.

Predsednik Vučić je izrazio zadovoljstvo postignutim nivoom bilateralnih odnosa, koje odlikuje intenzivan politički dijalog, produbljena saradnja i međusobno poverenje i poštovanje, saopštila je pres služba predsednika Srbije.

Sagovornici su se saglasili da izuzetan lični i profesionalni odnos dvojice predsednika značajno doprinosi razvoju političkih, ekonomskih i svih drugih veza između Srbije i Turske, ističe se u saopštenju.

Predsednik Vučić je posebno istakao lični doprinos predsednika Redžepa Tajipa Erdogana koji je rezultirao dolaskom velikog broja turskih investitora u Srbiju, kao i značaj Zajedničkog komiteta za ekonomsku saradnju koji je ojačao veze između naše dve zemlje i koji može dati dodatni doprinos na privrednom planu.

Sagovornici su se saglasili da je neophodno intenzivirati rad ovog Komiteta u predstojećem periodu.

"Investicije turskih kompanija u Srbiju u poslednje dve godine se intenziviraju sa perspektivom daljeg ra sta i u tom smislu pozdravljam sve izraženiji interes Turske da ulaže u srpsku privredu, kao i realizaciju niza investicija u nerazvijenim delovima Srbije", naglasio je predsednik Vučić i dodao da se nada nastavku ovog pozitivnog trenda, posebno na planu infrastrukture.

Ministar Čavušoglu je preneo pozdrave predsednika Erdogana uputio poziv predsedniku Vučiću da poseti Tursku, kako bi bila održana nova sednica Visokog saveta za saradnju.

Sagovornici su se saglasili da u odnosima dve zemlje postoji veliki prostor za unapređenje saradnje i u oblastima energetike, turizma, kulture i obrazovanja, dodaje se u saopštenju.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Požari u Turskoj i Grčkoj: Šta se to dešava zašto
požar, 31. 7. 2021.

Stanje je alarmantno

07.08.2021. 15:00

Požari u Turskoj i Grčkoj: Šta se to dešava zašto

Turska se bori sa još 13 požara, za deset dana izbilo 209. Nekontrolisani požari besne Grčkom, dve žrtve u Atini.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
3°C
04.12.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve