Vesti
08.06.2020. 20:57
R. E. / Buka

SRBIJA NA SREDINI: Objavljena lista najbezbjednijih "korona" zemalja

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Objavljena je lista sto država koje se trenutno smatraju najbezbjednijim za boravak a obzirom na Covid – 19, poredak je potpuno drugačiji u odnosu na početak pandemije.

Najbezbjednija država sveta u ovom trenutku u tom kontekstu je Švajcarska, prenosi Forbes. U Južnom Sudanu trenutno je najopasnije stanje, prenosi Buka.

Prvih deset zemalja na listi su Švajcarska, Nemačka, Izrael, Singapur, Japan, Austrija, Kina, Australija, Novi Zeland i Južna Koreja.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
EPA-EFE/YURI KOCHETKOV

Hrvatska je 36. na ovoj listi, dok Bosna i Hercegovina zauzima 72. mesto i čini je najlošije pozicioniranom zemljom regiona. Slovenija je 32. po redu, dok je Srbija 54.

Nekoliko meseci nakon pandemije, rejting država u planu epidemiološke sigurnosti u potpuno se promenio jer su na početku najviša mesta zauzimale države koje mogu munjevito odreagovati na krizne situacije. Ipak sada su ta mesta zauzele države sa najstabilnijom ekonomijom.

Ovo istraživanje je objavila Deep Knowledge grupa sa sedištem u Hong Kongu a napravljena je na osnovu različitih parametara: efikasnosti uvođenja karantina, praćenja i otkrivanja zaraženih, spremnosti zdravstvenog sistema i efikasnosti vlasti.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
7°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve