Vesti
26.09.2021. 17:10
Tanjug

Vučić Stoltenbergu

"Srbija ničim nije ugrozila mir"

Aleksandar Vučić 26.9.2021.
Izvor: EPA / Virginia Mayo

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u razgovoru sa generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom, povodom situacije na severu Kosova i Metohije, istakao je da Srbija apsolutno ničim, ni jednim jedinim svojim potezom, nije prekršila ni Briselski sporazum, ni Rezoluciju 1244, niti je na bilo koji način ugrozila očuvanje mira.

"Sedam dana traje potpuna okupacija oklopnim vozilima severa Kosova i Metohije koje sprovodi Priština i svi u međunarodnoj zajednici ''gromoglasno ćute'', naglasio je predsednik Srbije u telefonomskom razgovoru sa Stoltenbergom povodom, kako je generalni sekretar NATO rekao, zabrinjavajuće situacije na severu Kosova i Metohije.

"Ipak, svi su iznenada zabrinuti kada na teritororiji centralne Srbije ugledaju srpske helikoptere i avione, jer valjda ne bi trebalo da postoje, ili ne bi smeli da polete dok im Kurti ili neko iz međunarodne zajednice to ne odobri", ističe predsednik Vučić.

On je napomenuo da Srbija poštuje sve međunarodne sporazume koje je potpisala, i da će se uvek ponašati odgovorno i ozbiljno, ali Srbija i dalje pita kad kreće formiranje ZSO i kada će Kurtijeve oklopne jedinice biti povučene sa severa Kosova i Metohije, navodi se u saopštenju predsednikove Službe za saradnju s medijima.

Aleksandar Vučić
Izvor: FOTO TANJUG / STRAHINJA ACIMOVIC

Na kraju, uz zahvalnost generalnom sekretaru Stoltenbergu na korektnom odnosu i želji da sasluša srpsku stranu, predsednik Vučić je postavio pitanje: Koju je to normu i međunarodni propis Srbija prekršila? Danas, juče ili bilo kada?

Dvojica sagovornika dogovorili su da ostanu u stalnom kontaktu zbog neophodnosti očuvanja mira i stabilnosti u celom regionu, napominje se u saopštenju.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Stoltenberg: Kosovo može u NATO samo ako se sve članice Alijanse slože
Stoltenberg

"Od saveznika zavisi"

02.07.2021. 14:25

Stoltenberg: Kosovo može u NATO samo ako se sve članice Alijanse slože

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg, govoreći o tekućem zahtevu zvanične Prištine za članstvo Kosova u NATO, rekao je da je "članstvo u NATO zasnovano na konsenzusu."
Close
Vremenska prognoza
clear sky
9°C
24.10.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve