Vesti
22.05.2024. 20:30
Beta

Aleksandar Vučić

"Srbija nije nikada ćutala o dešavanjima u Srebrenici"

1
Izvor: BETAPHOTO / MILAN OBRADOVIC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji se od utorka nalazi u Njujorku, gde će sutra u Generalnoj skupštini UN biti glasanje o nacrtu rezolucije o Srebrenici, izjavio je danas da Srbija nikada nije ćutala o strašnim događajima koji su se dogodili u Srebrenici, naprotiv.

"Uoči dana mogućeg usvajanja nacrta rezolucije o genocidu u Srebrenici, želim još jednom da ponovim da Srbija nikada nije ćutala o strašnim događajima koji su se dogodili u Srebrenici, naprotiv. Da li je svrha da se kazni jedan narod koji nije uvek pokoran velikim zemljama i šta će da bude posledica ovakvih odluka?", napisao je Vučić na Instagramu.

Predsednik Srbije, koji je učestvovao na panel diskusiji "Mi govorimo, jer oni ne mogu – glasovi koje treba čuti" - Svedočanstva svedoka žrtava rata u BiH, rekao je da je duboko dirnut svedočanstvima svih Srba koji su danas došli da svedoče o dešavanjima kroz koja su prošli pre 30 godina.

"Hteli smo da pokažemo da istina nije jednostrana i da nikada nije ni bila. Neke od žrtava su upravo to i rekle", dodao je Vučić.

Predsednik Srbije je rekao da je ponosan na činjenicu da je Srbija "slobodarski narod koji je uvek plaćao najveću cenu za slobodu zemlje i naroda".

"Još jednom vas molim da ponovo razmotrite svoje stavove, pozicije i odluke, zato što to može da ima veliki uticaj na mnoge stvari u budućnosti, ne samo u regionu iz kojeg dolazim, već i na ceo svet. Nećemo ćutati. Borićemo se za istinu i niko nas neće zaustaviti", dodao je Vučić.

Vučić tokom boravka u Njujorku održava sastanke sa stalnim predstavnicima u UN tokom kojih iznosi stavove Beograda o "štetnim posledicama usvajanja ove rezolucije na odnose u regionu".

U Generalnoj skupštini UN sutra će se raspravljati i glasati o predlogu za donošenje rezolucije UN o Međunarodnom danu promišljanja i sećanja na genocid u Srebrenici.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
20°C
16.06.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve