Vesti
26.09.2019. 11:52
Tanjug/Foto: PREDSEDNISTVO SRBIJE

SRDAČAN SUSRET: Lavrov izašao iz kancelarije da dočeka Vučića

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Njujorku sa šefom ruske diplomatije Sergejom Lavrovom.

Sastanak je održan u sedištu UN na Ist Riveru, a šef ruske diplomatije izašao je, što nije uobičajeno, ispred kancelarije, u susret predsedniku Vučiću.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

Oni su se srdačno pozdravili, a na početku sastanka Lavrov je istakao da je glavna tema razgovora sa predsednikom Vučićem stabilnost i mir u regionu Zapadnog Balkana.

Povezane vesti – “SAD ne žele zamrznuti konflikt na Kosovu”

Ruska agencija Tass prenela je da Lavrov očekuje da sa Vučićem "sinhronizuje satove" kada je reč o bilateralnim pitanjima i regionu.

"Veoma se radujem što imamo priliku da još jednom "uskladimo satove" kada je reč o događajima koji su povezani s našim bilateralnim odnosima, situacijom u regionu i pitanjima koja su od interesa pre svega za Srbiju, ali i za nas, u prvom redu, osiguravanja stabilnosti", rekao je Lavrov na početku susreta, preneo je Tass.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

Predsednik Vučić je ranije danas, u izjavi novinarima u Njujorku, najavio da će sa Lavrovom razgovarati o pripremama za dolazak premijera Rusije Dmitrija Medvedeva u Beograd 20. oktobra.

Kako je rekao, dve zemlje tada očekuje potpisivanje brojnih sporazuma, ali i dostojno obeležavanje godišnjice oslobodjenja Beograda i Srbije od fašizma u Drugom svetskom ratu.

"Nećemo dozvoliti da nam neko ukida pravo na herojsku prošlost zbog dnevnopolitičkih razloga", rekao je on.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
18°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve