Vesti
16.02.2023. 10:22
R. E.

Kraj misije

Srpski spasioci se vraćaju iz Turske, spasili tri osobe

1
Izvor: Beta / AP / Hussein Malla

Specijalistički timovi za spasavanje iz ruševina Sektora za vanredne situacije Ministarstva Republike Srbije nakon osam dana u Turskoj završili su svoje aktivnosti spasavanja nakon razornog zemljotresa i njihov dolazak u Srbiju očekuje se u petak.

Od dolaska u razoreno područje, srpski tim neprekidno je učestvovao u akcijama pronalaženja, spasavanja i izvlačenja nastradalih iz ruševina, pružao podršku lokalnim, ali i drugim timovima na terenu, navedeno je u saopštenju MUP Srbije.

Navedeno je da su tokom boravka u Turskoj spasili troje ljudi - 17-godišnju devojku nakon 108 sati, kao i dva lica koja su locirali pomoću specijalne opreme i uz pomoć psa Zigija, koji je umnogome doprineo celoj akciji spasavanja.

Nažalost, pripadnici specijalističkog srpskog spasilačkog tima pronašli su i tela 23 osobe.

Četrdesetpet vatrogasaca-spasilaca sa spasilačkim psom Zigijem, spasilačkom opremom i devet vatrogasnih vozila iz Beograda, Kragujevca, Bora, Novog Sada, Valjeva, Užica i Niša, upućeni su po nalogu državnog vrha odmah nakon razornog zemljotresa koji je pogodio Tursku kako bi pomogli prijateljskom narodu, saopštio je MUP.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Zemljotres ugrozio više od sedam miliona dece
1

Unicef

14.02.2023. 13:19

Zemljotres ugrozio više od sedam miliona dece

Više od sedam miliona dece ugroženo je razornim zemljotresima koji su pogodili Tursku i Siriju 6. februara, saopštio je Fond UN za decu (Unicef) i izrazio bojazan da je nekoliko hiljada dece stradalo.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
17°C
30.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve