Vesti
23.10.2019. 13:09
Tanjug

TUŽILAŠTVO ZA RATNE ZLOČINE: Vodimo istragu protiv NN lica za ubistvo Bitića

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

U slučaju ubistva američkih državljana albanskog porekla, trojice braće Bititići, Tužilaštvo za ratne zločine Srbije vodi istragu protiv nepoznatih izvršilaca (NN lica) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršeno krivično delo ratni zločin protiv ratnih zarobljenika, rečeno je danas Tanjugu u tom tužilaštvu.

"Predmet je u fazi istrage u kojem Tužilašto postupa tako što prikuplja dokaze i podatke koji su potrebni da bi se moglo odlučiti da li će se podići optužnica", precizirao je za Tanjug portparol tužilaštva Vasilije Seratlić.

Povezane vesti - Američki kongres usvojio rezoluciju o braći Bitići

Takođe, kako je dodao, tužilaštvo prikuplja dokaze koji su potrebni da se utvrdi identitet počinioca, kao i dokaze za koje "postoji opasnost da se neće moći ponoviti na glavnom pretresu ili bi njihovo izvođenje bilo otežano, shodno odredbama Zakonika o krivičnom postupku.

Iljir, Agron i Mehmet Bitići su američki državljani albanskog porekla, koji su se tokom sukoba na Kosovu i Metohiji pridružili Atlantskoj brigadi Oslobodilačke vojske Kosova (OVK).

Za njihovo ubistvo još nije niko optužen, a dvojica policajaca kojima se sudilo za njihovo protivpravno lišenje slobode pravosnažno su oslobođeni od optužbi 2013. godine.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
few clouds
9°C
18.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve