Vesti
14.03.2022. 15:25
R.E.

Ivica Dačić

Šta bi bilo kada bi Srbija uvela sankcije Rusiji?

Rusija
Izvor: Shutterstock

Kandidat koalicije oko Socijalističke partije Srbije (SPS) za premijera Ivica Dačić ocenio je da Beograd eventualnim uvođenjem sankcija Rusiji, ne bi naudio Moskvi već sopstvenim interesima.

Dačić je ponovio da Rusija pomaže zaštiti državnih i nacionalnih interesa Srbije, jer kako je rekao, "ne dozvoljava da Kosovo prođe" kroz Savet bezbednosti UN.

"Mi smo Rusiji večno zahvalni što je 2015. digla glas protiv rezolucije o Srebrenici. Rusija je jedina zemlja koja će da stavi veto na priznanje Kosova u Savetu bezbednosti dok zapadne zemlje neće povući priznanje nego će to gurati i dalje. Da li se onda nama isplati da uvedemo sankcije Rusiji? Time Rusiji nećemo nauditi ali sebi hoćemo", rekao je Dačić za TV Prva.

Podsetio je da se u okviru pretpristupnih pregovora o članstvu u EU Srbija obavezala da postepeno usklađuje spoljnu i bezbednosnu politiku sa Unijom, ali i dodao da će se Beograd "odmah uskladiti" ako će sutra postati član EU.

"Pogrešno je reći da je neko na strani Rusije, ja sam na strani Srbije, ali ko se zalaže za sankcije Rusiji taj je protiv srpskih interesa", kazao je Dačić.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Na Istoku nešto novo
ukrajina, 2. 3. 2022.

Generalna skupština UN

14.03.2022. 09:05

Na Istoku nešto novo

Glasanje na vanrednom zasedanju Generalne skupštine UN održano 2. marta, kada je za (neobavezujuću) rezoluciju kojom se osuđuje agresija na Ukrajinu glasala 141 zemlja, pokazalo je da su Rusija i njen lider Vladimir Putin prilično usamljeni i da njihova "specijalna vojna operacija“ na teritoriji susedne zemlje ne nailazi na odobravanje najvećeg dela sveta.
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
11°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve