Vesti
13.05.2024. 15:19
Beoinfo

Radovi u toku

Šta će sve spojiti podvožnjak u Bulevaru umetnosti i koliko će koštati

1
Izvor: Beoinfo

Predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić obišao je danas radove na izgradnji podvožnjaka u Bulevaru umetnosti na Novom Beogradu, na raskrsnici Bulevara heroja sa Košara i Bulevara Crvene armije.

"Ovo je izuzetno važan bulevar za Novi Beograd, a izgradnjom podvožnjaka biće spojeni Bulevar umetnosti i Bulevar Crvene armije. Još 2015. godine raspisivani su prvi tenderi za ovaj posao, ali uvek je dolazilo do obaranja i ne bih se bavio prošlošću i vraćao na razloge. Da su ti radovi urađeni pre rekonstrukcije pruge, odnosno pre nego što je voz 'Soko' počeo da saobraća, sve bi sada bilo daleko jeftinije, ali tako je kako je", rekao je Aleksandar Šapić i dodao da je "vrednost radova 980 miliona dinara, a rok za završetak je 450 dana".

"U pitanju je veoma kompleksan posao jer radovi moraju da se završe bez ugrožavanja saobraćaja na pruzi", rekao je Šapić. 

"Zanimljivo je da će ovo biti prvi bulevar, koji doduše nosi različita imena u svojim delovima i koji će spojiti Savu i Dunav. Do sada u Beogradu nije postojala ulica koja povezuje dve reke. Saobraćajne gužve na Novom Beogradu su velike budući da na teritoriju ove opštine na dnevnom nivou uđe nekoliko stotina hiljada ljudi."

1
Izvor: Beoinfo

 

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
37°C
14.07.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve