Vesti
04.07.2023. 18:45
Beta

Milan Marinović

Šta građani Srbije najčešće pitaju Poverenika

1
Izvor: ATAIMAGES / Mateja Stanisavljevic

Poverenik Srbije za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Milan Marinović na predstavljanju rezultata istraživanja "Percepcija građana o zaštiti podataka o ličnosti" koje je sprovela agencija Kantar Srbija/TMG Insights, rekao šta građane najviše zanima.

Kancelarija Poverenika je saopštila da je to pitanje ko može da im traži podatke o ličnosti, a zatim i kome mogu da se obrate u slučaju zloupotrebe, kakva su im prava i šta sve predstavlja ugrožavanje podataka o ličnosti.

Marinović je istakao da rezultati istraživanja pokazuju da 60 odsto građana Srbije primećuje da se u poslednjih godinu dana više govori o zaštiti podataka o ličnosti.

Poverenik Srbije za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka izjavio je da rezultati istraživanja pokazuju da je "skoro polovina građana" upoznata s njegovim radom, a da većina ima pozitivan stav prema toj instituciji i smatra da Poverenik može da im obezbedi zaštitu podataka o ličnosti.

Šef sekcije Misije OEBS u Srbiji za dobru upravu Agnes Bodens je izjavila da je pravo na privatnost suštinsko ljudsko pravo koje je značajnije nego ikad i da će OEBS nastaviti da pruža podršku Povereniku u zaštiti podataka o ličnosti.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Ko je najviše pisao Povereniku za zaštitu ravnopravnosti
diskriminacija.jpg

Godišnji izveštaj

15.03.2023. 14:35

Ko je najviše pisao Povereniku za zaštitu ravnopravnosti

Najveći broj pritužbi građana Povereniku za zaštitu ravnopravnosti u protekloj godini odnosio se na diskriminaciju po osnovu nacionalne pripadnosti, starosnog doba, zdravstvenog stanja, invaliditeta, pola, bračnog i porodičnog statusa, navodi se u godišnjem izveštaju tog organa.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
26°C
29.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve