Vesti
10.06.2020. 19:54
Tanjug

Šta je razlog rasta broja zaraženih od Covid-19 u Beogradu?

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

U Srbiji ne postoje nova žarišta u smislu širenja infekcije u populaciji, kazala je zamenica direktora Instituta "Batut" Darija Kisić Tepavčević i pojasnila da su svi skokovi novozaraženih virusom korona u određenim mestima isključivo vezani za porodična okupljanja, porodične kontakte, kontakte u radnim kolektivima ili u nekim drugim zatvorenim prostorima.

Od 69 juče novopotvrđenih pozitivnih na Covid 19 u našoj zemlji, 45 zaraženih je registrovano u Beogradu, što je najlošiji rezultat u prestonici, odnosno najveći broj obolelih u jednom danu od 30. aprila, kada je potvrđeno 90 novozaraženih.

Kisić Tepavčević kaže za Tanjug da taj broj u stvari odražava okupljanja i kontakte jer sa popuštanjem mera, počela su ponovo i okupljanja i druženja ljudi.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ nr

Po broju zaraženih, prema jučerašnjim podacima sa sajta covid19.rs, Niš je na drugom mestu sa šest novozaraženih, u Somboru i Subotici su registrovana po dva slučaja, a po jedan oboleli zabeležen je u Kikindi, Čoki, Žitorađi, Kruševcu, Doljevcu, Ljuboviji, Irigu.

Kada je u pitanju broj obolelih po beogradskim opštinama, juče je na Čukarici registrovano 10 novih slučajeva, zatim u Zemunu i na Zvezdari po pet, u Rakovici i na Vračaru po četiri, Mladenovcu, Paliluli i na Savskom vencu po tri, a u Grockoj i na Novom Beogradu po dva.

Ukupno zaraženih od početka epidemije u beogradskoj opštini Voždovac je 336, na Novom Beogradu 320, Zvezdari 314, Zemunu 316, Rakovici 197, Grockoj 157, Obrenovcu 124, Paliluli 287, Vračaru 105, Surčinu 77, Mladenovcu 74, Čukarici 247, Savskom vencu 85, Satrom gradu 87, Lazarevcu 63, Barajevu 38 i Sopotu 35.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
Tanjug (Tara Radovanović)

Kisić Tepavčević je ponovo apelovala na sve da se sa oprezom ponašaju prilikom druženja poručujući da je virus, iako slabijeg intenziteta nego pre par meseci, još uvek prisutan.

"Virus je tu i to jasno pokazuje time što čim mu dozvolimo da se prenese, on se prenese. To vidimo i na porastu broja obolelih u određenim kolektivima", zaključuje Kisić Tepavčević.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
11°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve