Vesti
08.07.2023. 14:10
Beta

Halo, Pariz

Šta je Vučić zamolio Makrona u telefonskom razgovoru

1
Izvor: Beta / AP / Heinz-Peter Bader

Predsednik Srbije Aleksandar Vučič razgovarao je telefonom sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom koga je, kako je rekao, zamolio da uloži dodatni napor kako bi se prištinska strana urazumila i vratila u okvire konkretnih razgovora.

"Kao i uvek, otvoren i ozbiljan razgovor sa predsednikom Emanuelom Makronom, kojem sam predočio posledice opasnog razvoja situacije na Kosovu i Metohiji", napisao je Vučić na svom Instagram nalogu. 

Ocenio je da "sada već neskriveno nasilje upereno protiv Srba na Kosovu sve očiglednije udaljava svaku mogućnost civilizovanog razvoja i pristupa rešavanju otvorenih pitanja".

Napisao je da je naglasio da Srbija ostaje privržena dijalogu i očuvanju mira, iako je srpska zajednica na Kosovu jedina etnička grupa u Evropi koja je izložena konstantnom nasilju.

"Zamolio sam predsednika Makrona da uloži dodatni napor kako bi se prištinska strana urazumila i što pre vratila u okvire konkretnih razgovora, kao i da prestane da obesmišljava sve napore usmerene na deeskalaciju situacije", napisao je Vučić.

Dodao je da je zahvalio Makronu na spremnosti da sasluša Beograd, kao i na odlučnosti da se dodatno angažuje kako bi se "razrešila izuzetno složena i nadasve opasna situacija na Kosovu i Metohiji".

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Čestitao nam Makron
1

EXPO 2027

04.07.2023. 12:41

Čestitao nam Makron

Predsednik Francuske Emanuel Makron čestitao je srpskom kolegi Aleksandru Vučiću izbor Beograda za domaćina Specijalizovane izložbe Ekspo 2027.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
17°C
29.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve