“ŠTA MU JE SMETALO?” Vučić Komšiću: Je l” treba da ukinemo Srpsku?

“ŠTA MU JE SMETALO?” Vučić Komšiću: Je l” treba da ukinemo Srpsku?

Foto: Oksana Skendžić


Da li treba da ukinemo Republiku Srpsku, koju, inače, garantuje Dejtonski sporazum, zapitao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić komentarišući izjavu hrvatskog člana Predsedništva BiH Željka Komšića da treba da suspenduje Strategiju odbrane i nacionalne bezbednosti Srbije, u cilju očuvanja mira.

To ne možemo da uradimo, poručio je Vučić odgovarajući na pitanja novinara i istakao da je Srbija samo jedan od garanata Dejtonskog sporazuma.

Pročitajte još: Vučić – Šta vas toliko tišti što me ljudi vole?

“Šta mu je smetalo? Je l” deo da je Republika Srpska u BiH? To je, valjda, dejtonska stvar…? Ili, valjda, neće da postoji Republika Srpska? Mi smo rekli da se zalažemo za R. Srpsku i BiH, zato što se to svaki dan zalažemo. Ne razumem te ljude”, rekao je Vučić.

Predsednik ističe da vlast u Srbiji ima fer odnos prema vlastima u BiH.

“Taj čovek (Komšić) je pre neki dan govorio da je za njega Kosovo nezavisno, ćutao sam i prećutao. Ne zato što je on veliki, a mi mali. Kažete Republika Srpska u okviru BiH i to valjda nije dobro. Da li treba da ukinemo Republiku Srpsku?”, zapitao je Vučić i dodao da to ne možemo da uradimo.

Naglasio je ponovo da je Srbija samo jedna od garanata Dejtonskog sporazuma i da nam ništa više ne treba, kao i da Srbija poštuje integraitet BiH.

“Samo nas pustite na miru, ćutimo kada pričate gluposti o KiM i o svemu drugome i ništa vam ne odgovramo. Ajd, pustite nas malo”, poručio je Vučić.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar