Vesti
22.06.2023. 19:00
Beta

Beograd

Šta nas očekuje na "Danima porodice" za vikend

kuća, dom, porodica, sigurnost
Izvor: Shutterstock

U manifestaciji "Dani porodice" koja će biti održana 24. i 25. juna u Beogradu učestvovaće 32 kulturne ustanove i više od 300 izvođača, a po obimu događaja to će biti "nezapamćen prostor", rekli su organizatori.

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić na konferenciji za novinare rekao je da će se ta manifestacija održati prvi put ove godine, ali da bi želeo da ona preraste u tradiciju i prepoznatljivost Beograda.

Šapić je najavio da će prisustvovati i patrijarh Porfirije, što je, kako je naveo, jedna vrsta moralne podrške.

Program će se odvijati u više od 10 zona sa različitim temama, pa će tako po obimu najveća biti umetnička zona koja će sadržati dve velike bine, kao i kreativne radionice za decu i učionicu iz 19. veka, u kojoj će se održati interaktivni časovi.

Duž cele Knez Mihailove ulice prostiraće se turistička zona, a štandove turističkih organizacija postaviće i organizacije iz Trebinja i Banje Luke, dok će u koncertnoj zoni na Trgu Republike pevati razni izvođači, od pop i rok muzičara do hora Hrama Svetog Save.

U zoni video igara biće postavljeni raznovrsni simulatori video igrica, a za najmlađe posetioce, u Parku vojvode Vuka, dečja pozorišta "Duško Radović", "Puž" i "Boško Buha" će tokom celog dana održavati predstave.

Najavljene su i zone sporta, zdravlja, folklora, kao i zoo kutak na Kalemegdanu posvećen deci, gde će se organizovati druženje sa kućnim ljubimcima i razgovor sa veterinarima.

Sekretar za poslove odbrane, vanredne situacije i koordinaciju Darko Glavaš izjavio je da u organizaciji manifestacije "Dani porodice" učestvuje više stotina ljudi, kao i da će biti obezbeđene dve bolnice, četiri sanitetska vozila i prisustvo pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova, kako bi se građani "sve vreme osećali sigurno".

On je najavio da će veliki deo opštine Stari grad biti pretvoren u pešačku zonu, a da će u petak od 22 časa biti zatvorena Ulica kralja Milana, kao i da će 14 linija gradskog prevoza promeniti redovne trase.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
few clouds
21°C
27.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve