Vesti
15.05.2023. 15:07
R.E.

Aktuelno

Šta se to dešava u "Drinki", zašto je direktorka podnela ostavku

škola
Izvor: Ekspres

Nataša Vasić, direktorka OŠ "Drinka Pavlović" u Beogradu, podnela je ostavku zbog, kako kaže u svom zvaničnom saopštenju "duboko ličnih razloga". Pre toga, o ovoj školi je u popularnoj TV emisiji govorila voditeljka Milica Kon tvrdeći da je njena ćerka pretrpela vršnjačko nasilje u "Drinki".

"Naša ćerka je prvi razred i tek sada posle ove tragedije su isplivala sva vršnjačka nasilja. Ne znate kako se bavi škola time, o kojoj normalni pričamo?! Sedam godina, naša ćerka, jedan je drži, drugi je udara pesnicama. To se ne dešava ne samo njoj", rekla je Milica i dodala: "U državnoj školi oni kažu: 'Zakon je takav'. Nama su ruke vezane. Ja sam po struci pravnik, ali nisam kompetentna u toj grani prava. Nastavnice otvaraju bolovanja i beže! One nemaju autoritet. Imamo dete koje dolazi s nožem u školu i to se zna već dugo, a ne može mu niko ništa jer mu je otac advokat".

U vezi sa tim govorio je i Ivan Ristić, predsednika Saveta roditelja ove škole, koji je za TV K1 rekao: "Policija, koja je sada ispred škole, ima zadatak da pretrese to dete kada dolazi u školu, da pogleda šta ima u rancu. Mislim da je donosio nož u školu, bilo je nekih problema. Škola se maksimalno trudi, i on ne bi imao dosije da škola nije reagovala. U školi se to desilo. Mi kao Savet roditelja smo izgubili dosta vremena na sređivanju same škole, a sada smo se posvetili i ovim unutrašnjim problemima". 

On je objasnio da je Osnovna škola "Drinka Pavlović“ uvela dodatne bezbednosne mere uz saglasnost roditelja, a osim toga sređeno je i dvorište, postavljene su kamere, izbačenis u automobili iz dvorišta, sređena je kapija...

"Dali smo sve od sebe da deca u školi budu što bezbednija. Onda nas je sve ovo sa gostovanjima Milice Kon i problemom koje njeno dete ima – zateklo. Nismo za to znali. Dečak je prvi razred. Mi dobijamo na Savetu roditelja zvanična obaveštenja i roditelji koji su predstavnici odeljenja u kojima postoji problem o tome govore na Savetu. Shvatili smo 9. maja da ima problema pošto su neki roditelji pitali zašto niko ne kaže da u školi imamo decu s dosijeom. Neke stvari su nam stvarno promakle", rekao je Ivan Ristić za K1 i objasnio da se Savet roditelja sada želi da ima uvid u svako odeljenje.

"Razgovaramo sa roditeljima u odeljenjima gde deca trpe nasilje. Dete je najvažnije. Ako trpi nasilje rešenje je ili da ga prebace u drugo odeljenje ili da promene školu. To je po meni najbolje rešenje, jer druga teško funkcionišu. To se dešava u svim školama, deca koja trpe nasilje odlaze. To je strašno. Vi ne smete da dete izbacite u škole, možete samo unutar škole da ga premestite u drugo odeljenje. Kada mi je sin bio drugi razred postojala je ekipa od četiri dečaka koja se stalno tukla i ispremeštali su ih u različita odeljenja. Mi smo se bunili što nam je „siledžija“ u odeljenju, ali kada je taj dečak promenio sredinu, svima je postao najbolji drug. Lekovita je za njega bila promena sredine". 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Koje su nadležnosti školskih policajaca
škola, ATA, 5. 3. 2023.

Srbija

08.05.2023. 20:15

Koje su nadležnosti školskih policajaca

Od ponedeljka, posle trodnevne žalosti zbog tragedija u Beogradu i Mladenovcu, u Srbiji su u svih 1.800 osnovnih škola prisutni policajci.


Close
Vremenska prognoza
clear sky
17°C
27.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve