Vesti
25.09.2023. 08:56
R.E.

Zvanično saopštenje

Evo zašto je u nedelju uveče bio haos na prelazima Batrovci i Šid

1
Izvor: MUP Srbije

Putnici koji su se u nedelju uveče zatekli na graničnom prelazu Patrovci čekali su da pređu granicu skoro sat vremena, a neki i duže.

Razlog - vremenska nepogoda koja je zahvatila područje Srema u večernjim časovima i izazvala oštećenje nekoliko dalekovoda, usled čega je došlo do prekida u redovnom snabdevanju električnom energijom.

Zbog toga, na graničnim prelazima Batrovci i Šid na izlazu iz Republike Srbije došlo je do otežanog odvijanja saobraćaja za teretna motorna vozila, a na istim graničnim prelazima na ulazu u Republiku Srbiju saobraćaj za teretna motorna vozila je bio u obustavi, zbog nemogućnosti rada špediterskih službi.

Vršilac dužnosti pomoćnika ministra i načelnika Sektora za vanredne situacije Luka Čaušić zajedno sa predsednikom opštine Šid Zoranom Semenovićem, obišao je Šid i poručio da će Ministarstvo unutrašnjih poslova stanovnicima ovog mesta uputiti pomoć u vidu agregata.

Takođe, Čaušić je apelovao je na građane da slušaju uputstva nadležnih i da budu oprezni, pogotovo oni koji žive pored vototokova.

"S obzirom na to da se i dalje očekuju znatne padavine, još jednom aplelujem na građane da slušaju uputstva nadležnih i da budu veoma oprezni, naročito oni naši građani koji žive pored vodotokova. Nadamo se da ćemo da ispratimo i taj talas prvenstveno bez ikakvih ljudskih žrtava i naravno sa što manjom materijalnom štetom“, poručio je Čaušić.

Prema informaciji Republičkog hidrometeorološkog zavoda, najveća količina padavina pala je na teritoriji Novog Sada, Loznice, Sombora, Sremske Mitrovice i Kikinde.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
16°C
29.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve