Vesti
16.09.2022. 19:05
Beta

Ministarstvo prosvete

Starim studentima produžen rok za diplomiranje

Studenti
Izvor: Shutterstock

Studentima na osnovnim studijama i na višim školama, upisanim do 10. septembra 2005, produžen je rok za završetak studija po započetom nastavnom planu i programu, uslovima i pravilima studija, saopštilo je Ministarstvo prosvete nauke i tehnološkog razvoja.

To je omogućeno zaključkom Vlade Srbije a na predlog Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, navodi se u saopštenju.

Inicijativu za produžetak roka za završetak studija "starim studentima" predložila je Studentska konferencija univerziteta Srbije (SKONUS), a podržao  je resorni ministar Branko Ružić.

Ministarstvo prosvete je najavilo i da će pripremiti izmene i dopune Zakona o visokom obrazovanju radi omogućavanja produžetka roka za završetak studija.

Resorno ministarstvo je saopštilo i da će pokrenuti dijalog sa SKONUS-om i univerzitetima u cilju utvrđivanja dugoročnog rešenja s optimalnim rokom za završetak studija po starim programima.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Kako se Univerzitet u Novom Sadu kotira na Šangajskoj listi
Novi Sad

Ugostiteljstvo i turizam

02.09.2022. 20:20

Kako se Univerzitet u Novom Sadu kotira na Šangajskoj listi

Univerzitet u Novom Sadu rangiran je između 901. i 1000. mesta na najnovijoj globalnoj rang listi najboljih svetskih univerziteta za 2022. godinu koju objavljuje Univerzitet Šangaj Đao Tong u Kini.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
26°C
16.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve