Vesti
18.04.2019. 18:26
Tanjug

Stefanović: Ispitaćemo snimak sa uvredljivim sadržajem na račun novinara

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović poručio je da će policija ispitati slučaj snimka koji je osvanuo na Tviteru, a u kojem se novinar BIRN-a Slobodan Georgiev, ali i BIRN, CINS i KRIK označavaju kao izdajnici.

"I ovaj slučaj ćemo ispitati i ako tužilaštvo bude smatralo da postoje elementi bilo kog dela, podnećemo prijave", rekao je Stefanović i dodao da MUP uvek brzo i efikasno reaguje na sve pretnje i dostavlja informacije tužilaštvu.
"Policija po zakonu ne kvalifikuje delo, zato dostavljamo tužilaštvu sve, tražimo konsultacije i tužilaštvo određuje da li je nešto krivično delo", rekao je Stefanović.

Na opasku novinara da mediji prenose da je osoba koja je objavila video na Tviteru državni funkcioner i da podržava SNS, Stefanović kaže da o tome ne zna ništa.

Stefanović je rekao da mu je žao što ne postoji ista takva solidarnost sa novinarima "koji ne pripadaju određenim političkim krugovima".

"Kad pretuku novinarke Pinka ili kad pozivaju na linč na Tviteru novinarke Studija B, onda nema te zabrinutosti. Ja sam jednako zabrinut i za jedne i za druge", rekao je Stefanović.

Pročitajte još:

[owl-carousel category="Uncategorized" singleItem="true" autoPlay="true"]

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
4°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve