STEFANOVIĆ: Naser Orić nije ušao u Srbiju, ne prilazi ni na 50 kilometara od granice sa Srbijom

STEFANOVIĆ: Naser Orić nije ušao u Srbiju, ne prilazi ni na 50 kilometara od granice sa Srbijom


Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanovića izjavio je danas da Naser Orić nije ušao u Srbiju i da je za njim raspisana poternica, zbog čega bi bio uhapšen čim bi ušao na teritoriju Srbije.

Stefanović je to rekao za Kurir, a nakon što je ratni komandant tzv. Armije BiH u Srebrenici Naser Orić, kojeg Srbija potražuje za ratne zločine počinjene nad Srbima tokom poslednjeg rata u BiH, objavio fotografije na svom Fesjbuk profilu za koje tvrdi da su snimljene na teritoriji Srbije.

“Naser Orić nije ušao u Republiku Srbiju. Za njim je raspisana poternica i istog trenutka, kada bi kročio na našu teritoriju, bio bi uhapšen. Pošto to dobro zna, siguran sam da on ne dolazi ni na 50 kilometara od granice sa Srbijom, a kamoli da prelazi u našu zemlju”, rekao je Stefanović.

Prema njegovim rečima, očigledno je da na fotografiji koju je objavio, navodno iz restorana u Užicu, stoji posuđe tradicionalno istočnjačko, kakvo jeste uobičajeno u Sarajevu, ali ne i u Užicu.

“Posebno bi bilo čudno da restorani u Užicu služe vodu Olimpija, koju jasno možete videti na fotografiji, kakvu služe u sarajevskim restoranima, a kakve nema na našem tržištu. Pošto vidim da Naser Orić čezne za turističkom ponudom Srbije, za njega imam posebnu preporuku – da što pre vidi unutrašnjost zatvora u Sremskoj Mitrovici, Valjevu, Požarevcu ili Nišu”, rekao je Stefanović.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar