STEFANOVIĆ: Nećemo samo gledati hapšenje Srba bez dokaza

STEFANOVIĆ: Nećemo samo gledati hapšenje Srba bez dokaza

FOTO TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIC


Pokušaj prištinskih vlasti da kriminalizuje sever Kosova usmeren je protiv Srba, a ne iskrena borba protiv kriminala, kaže ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

“Zašta gonite ljude? Šta su dokazi, osim političke kriminalizacije ljudi. Svakoga za koga procene da bi mogao da im se suprotstavi na bilo koji način, makar da izađe goluruk pred njih, treba da uhapse, da ga kriminalizuju, sklone kako bi svima ostalima uputili poruku “kada naiđemo, vi se samo sklonite””, rekao je Stefanović.

Povezane vesti – Dačić: Priština će da osvoji Trepču i postavlja bombe na Sever KiM

On je naglasio da Srbija to neće da gleda i kaže “super, hapsite Srbe bez dokaza”. I u slučaju ubistva Olivera Ivanovića, kaže Stefanović, Priština sve temelji na “rekla-kazala” i nema dokaza.

“Srpsko specijalno tužilaštvo pokrenulo je istragu povodom ubistva Ivanovića jer kosovski organi neće saradnju. Neće ništa da nam daju, te sitnice što su nam dali posle godinu dana, to je besmisleno – rekao je Stefanović, i dodao da Priština nije nikome pokazala bilo kakav dokaz u vezi sa ubistvom Ivanovića.

Povezane vesti – Pacoli: Dačić nije rekao istinu

Naveo je da na severu svakako ima kriminalaca, ali ima ih i među kosovski Albancima i trgovcima drogom. Stefanović je dodao da svi policajci sa Zapada kažu da im je jedan od najvećih problema albanska mafija koja trguje drogom i koja je postala veoma brutalna u izvršenju tih krivičnih dela i fizički preti bezbednosti tih zemalja.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar