Vesti
25.09.2019. 16:15
Tanjug

STEFANOVIĆ: Nove mere, Reizmene zakona i rasprava o REM-u

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Potpredsednik vlade i šef Radne grupe za saradnju sa OEBS-om i ODIHR-om Nebojša Stefanović najavio je danas još jedan paket mera za unapređenje izbornog procesa, inicijativu za izmene pojedinih zakona i predlog za parlamentarnu raspravu o REM-u.

Nove mere i predlozi biće predočeni članovima Vlade već ove sedmice, rekao je Stefanović za Tanjug.

Paket novih mera tiče se transparentnosti izbornog postupka, a cilj je bolje upoznavanje građana sa njihovim izbornim pravima i zaštitom tih prava, zatim dodatne obuke članova biračkih odbora, kao i unapređenja biračkog spiska.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
FOTO TANJUG/ TANJA VALIC/ bk

Stefanović navodi da će vladi takođe biti predloženo da se pokrene proces izmene Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije, Zakona o finansiranju političkih aktivnosti, kao i Zakona o javnim preduzećima.

"Takođe, iniciraćemo i raspravu u Skupštini Srbije o radu REM-a", rekao je Nebojša Stefanović.

Povezane vesti - "Palo na pamet Đilasu i Jeremiću…" Vučić: Nema odlaganja izbora, država nije igračka

Vlada je u ponedeljak donela zaključak kojim je - svim članovima vlade, državnim sekretarima, direktorima posebnih organizacija, direktorima službi vlade i svim drugim državnim službenicima na položaju, direktorima i drugim rukovodiocima u javnim preduzećima i javnim ustanovama, funkcionerima u organima teritorijalne autonomije i lokalne samouprave - ukazala na obavezu poštovanja člana 29. Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije koji se tiče izbornog procesa.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
13°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve