Vesti
30.11.2020. 15:03
Tanjug

STEVANOVIĆ: Kapaciteta ima dovoljno, ali nisu neiscrpni

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Još uvek ima dovoljno bolničkih kapaciteta, za sve kovid pacijente, ali ako se nastavi zaražavanje ovim tempom, možemo doći u situaciju da ih ne bude dovoljno, upozorava direktor Infektivne klinike KCS dr Goran Stevanović.

On je naveo da se pacijenti preraspoređuju u bolnice u Srbiji prema težini kliničke slike, mogućnostima transporta i raspoloživim kapacitetima.

"Kapaciteta ima dovoljno, ali nisu neiscrpni. Ako se nastavi ovaj trend zaražavanja, možemo doći u situacija da ih ne bude dovoljno", rekao je Stevanović nakon sastanka ministra zdravlja sa direktorima kovid bolnica.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

On je apelovao na građane da poštuju mere - da smanje kontakte, nose maske i održavaju distancu.

Stevanović je podsetio da je na lokalnim samoupravama da prate situaciju i prave procenu u svojim sredinama, te da mogu tražiti uvođenje novih mera, koje nisu na snazi na republičkom nivou.

Povezane vesti - TIODOROVIĆ: Zbog “crnog petka” nas čeka teška nedelja

"Mi, zdravstveni radnici ne možemo da naređujemo nove mere. Mere koje su uvedene, i pored toga što se ne sprovode idealno, daju određene rezultate. Dok se svi zajedno ne uključimo u ovu priču, imaćemo problem", rekao je Stevanović.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
16°C
30.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve