STEVANOVIĆ: Kapaciteta ima dovoljno, ali nisu neiscrpni

STEVANOVIĆ: Kapaciteta ima dovoljno, ali nisu neiscrpni

FOTO TANJUG/ NIKOLA ANDJIC/ nr


Još uvek ima dovoljno bolničkih kapaciteta, za sve kovid pacijente, ali ako se nastavi zaražavanje ovim tempom, možemo doći u situaciju da ih ne bude dovoljno, upozorava direktor Infektivne klinike KCS dr Goran Stevanović.

On je naveo da se pacijenti preraspoređuju u bolnice u Srbiji prema težini kliničke slike, mogućnostima transporta i raspoloživim kapacitetima.

“Kapaciteta ima dovoljno, ali nisu neiscrpni. Ako se nastavi ovaj trend zaražavanja, možemo doći u situacija da ih ne bude dovoljno”, rekao je Stevanović nakon sastanka ministra zdravlja sa direktorima kovid bolnica.

EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

On je apelovao na građane da poštuju mere – da smanje kontakte, nose maske i održavaju distancu.

Stevanović je podsetio da je na lokalnim samoupravama da prate situaciju i prave procenu u svojim sredinama, te da mogu tražiti uvođenje novih mera, koje nisu na snazi na republičkom nivou.

Povezane vesti – TIODOROVIĆ: Zbog “crnog petka” nas čeka teška nedelja

“Mi, zdravstveni radnici ne možemo da naređujemo nove mere. Mere koje su uvedene, i pored toga što se ne sprovode idealno, daju određene rezultate. Dok se svi zajedno ne uključimo u ovu priču, imaćemo problem”, rekao je Stevanović.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar