Vesti
07.12.2020. 14:47
Tanjug

STEVANOVIĆ: Ne opada broj pregleda, ne lečite se kod kuće

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Direktor Infektivne klinike KCS Goran Stevanović izjavio je danas da broj pregleda u prijemno-trijažnim centrima ne opada, kao ni broj prijema, te da zabrinjava trend da u poslednje vreme dolaze pacijenti sa ozbiljnijim i težim kliničkim slikama koji su nekoliko dana pokušavali da se leče kod kuće.

"Od marta pozivamo da se ova bolest ne leči samostalno, u kućnim uslovima, bez konsultacija sa lekarima u kovid sistemu", apelovao je Stevanović, nakon sastanka ministra zdravlja sa direktorima kovid bolnica.

On je rekao da je očigledno da neki još ne vide da je ogroman broj obolelih, pozivitnih, da se bolnički kapaciteti permantno pune, a da je broj pacijenata na intenzivnoj nezi, sa teškim kliničkim slikama, sve veći.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
FOTO TANJUG/ NIKOLA ANDJIC/ nr

Zato je, kaže, ponovo razmatrana mogućnost da se, bez obzira na početak rada kovid bolnice u Batajnici, još racionalnije iskoriste kapaciteti.

Tako će svi pacijenti koji su u bolnicama, koji su u fazi oporavka i nije im potrebna više kiseonička potpora, razmeštati u ustanove gde nema centralnog snabdevanja kiseonikom da bi se kiseonička mesta obezbedila za pacijente za težom kliničkom slikom.

Stevanović je apelovao na sve da poštuju epidemiološke mere - nošenja maski, držanja distance, jer je to, ističe, jedino što sada može da pomogne.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
14°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve