STEVANOVIĆ: Veliki broj bolesnika koji zahtevaju kiseonik

STEVANOVIĆ: Veliki broj bolesnika koji zahtevaju kiseonik

FOTO TANJUG/ NIKOLA ANDJIC/ nr


Sistem je prenapregnut do krajnjih granica, a priliv bolesnika, pre svega teških, koji zahtevaju kiseoničku terapiju i bolničko zbrinjavanje, ogroman je, ukazao je danas direktor Infektivne klinike KCS dr Goran Stevanović.

“Iz dana u dan se ta cifra menja, nekad je malo manja, nekad nešto veća, ali je broj suviše veliki”, rekao je Stevanović i dodao da su angažovani svi mogući kapaciteti, a da se, istovremeno, ne ugroze i nekovid bolesnici.

Povezane vesti – TIODOROVIĆ: Krivično kažnjavati one koji prave žurke

Stevanović je rekao i da se svakog dana preraspodeljuju pacijenti, iz gotovo svih zdravstvenih centara, a ne samo iz Beograda, u druge zdravstvene centre, na postojeća slobodna mesta, shodno težini kliničke slike i mogućnosti lečenja i nege.

“Trudimo se da svakom pacijentu obezbedimo mesto, da svako bude primljen i da dobije terapiju u skladu sa težinom kliničke slike”, rekao je Stevanović.

FOTO TANJUG / SAVA RADOVANOVIC / an

FOTO TANJUG / SAVA RADOVANOVIC / an

On je ponovo zamolio sve da poštuju mere, jer ovu situaciju, ističe, možemo da pobedimo samo zajedno.

“Da prihvatimo da je virus tu, da upravlja našim životima i sistemom, a mi možemo malo još da kormilarimo u tome. Kada broj obolelih bude preveliki, ako ne smanjimo širenje zajedničkim naporima, nećemo više ni to mohi da radimo”, upozorio je Stevanović.

Povezane vesti – JANKOVIĆ: PCR test i karantin opcije za ulazak u Srbiju

Apelovao je posebno na sve one koji, kaže, ne veruju da virus postoji i da se dešava nekom drugom.

“Dešava se nama, danas, ovde. Molim vas, poštujte mere”, poručio je Stevanović.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar