Vesti
11.06.2023. 20:55
Beta

Konkurs

Stipendije Ministarstva odbrane: Koji učenici mogu da se prijave

učenje, čas, đaci
Izvor: Shutterstock

Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije (VS) raspisali su konkurs za dodelu 71 učeničke stipendije za školsku 2023/24. godinu.

Na taj konkurs mogu da se prijave dečaci i devojčice koji upisuju treću i četvrtu godinu srednjih škola čiji je osnivač Republika, autonomna pokrajina ili lokalna samouprava.

Mogućnost da obezbede finansijsku podršku u iznosu od 30.000 do 35.000 dinara na mesečnom nivou, koja se isplaćuje u deset jednakih rata do 15. u mesecu za prethodni mesec, imaju učenici srednjih škola koji za svaku školsku godinu posebno postižu najmanje vrlo dobar uspeh u učenju i odličan uspeh u vladanju.

Vojska Srbije stipendije nudi učenicima četvrte godine srednjih škola saobraćajnog i elektrotehničkog smera, dok Uprava za vojno zdravstvo Ministarstva odbrane nudi stipendije za treću i četvrtu godinu medicinskih škola.

"Nakon završetka srednje škole, vojni stipendisti biće primljeni u radni odnos u svojstvu podoficira ili civilnog lica u Beogradu, Zucama, Batajnici, Jakovu, Pančevu, Mladenovcu ili Kragujevcu, što je za svaku stipendiju unapred naznačeno", stoji u saopštenju Ministarstva odbrane.

Rok za prijavljivanje ističe 29. septembra.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Vojni poziv u Srbiji sve popularniji među ženama
Vojska Srbije

U poslednje vreme.

23.01.2023. 13:05

Vojni poziv u Srbiji sve popularniji među ženama

Vojni poziv u Srbiji u poslednje vreme popularniji je među ženama nego među muškarcima pa je u prethodna dva upisna roka u Vojnu gimnaziju i Srednju stručnu vojnu školu u Beogradu upisano više devojčica nego dečaka.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
26°C
28.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve