“STIŽU I RESPIRATORI” Vučić: Kupili smo od Kine pet miliona zaštitnih maski

“STIŽU I RESPIRATORI” Vučić: Kupili smo od Kine pet miliona zaštitnih maski

FOTO TANJUG/ RADE PRELIC/ bs


Srbija je kupila od Kine pet miliona zaštitnih maski, koje će stići za neki dan, izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić i dodao da je pokrenuta i nabavka novih respiratora, takođe, od Kineza.

Upitan na konferenciji za novinare šta znači to što je rekao da je za logističke centre obezbeđeno 38.000 maski na dnevnom nivou, Vučić je rekao:

“To znači da smo kupili pet miliona maski od Kine da bi mogli da premostimo 10 dana, koji će stići za neki dana, slaćemo avion. To znači da smo u postupku nabavke novih respiratora od naše kineske braće”.

FOTO TANJUG/ RADE PRELIC/ bs

FOTO TANJUG/ RADE PRELIC/ bs

Vučić je rekao da je zemlja na “polucrno”, to jest avasno platila dodatne respiratore.

“Neću da kažem odakle, pa me streljajte kada se ovo završi. U sredu će nam stići ti respiratori. Jer, moj posao je da se borim za život Srbije i naših ljudi”.

Na pitanje da li je Srbija u potpunosti zatvorila granice osim za naše građane, Vučić je rekao da više ni on ne zna pošto se ta situacija stalno menja, ali je poručio strancima da ne dolaze u Srbiju, osim Kinezima, koje mi zovemo, to jest njihove lekare da dođu da nam pomognu.

Povezane vesti – VUČIĆ: Tražili smo sve od Kine, čak i da nam pošalju lekare

“Naše ljude molim da ne dolaze više, jer ako dođu čeka ih karantin i izolacija”, kazao je Vučić dodajući da nam je najviše zaraženih stiglo preko Milana i okoline.

FOTO TANJUG/ RADE PRELIC/ bk

FOTO TANJUG/ RADE PRELIC/ bk

Molim vas, imajte obzira prema svojoj zemelji i narodu, poručio je Vučić.

“Velika je bitka pred nama i u tu bitku moramo da uđemo sa mnogo znanja, mnogo hrabrosti, ali istovremeno i strasti i hladnokrvnosti. Sa strašću da bi pomogli našim najstarijima, a sa hladnokrvnošću da i teške poruke privhatimo mirno i da znamo da je to najbolji način za izabvljenje naše zemlje. Predaja nije opacija, predaja nikada za Srbiju nije bila, niti će biti opcija. Borićemo se i pobedićemo. Živela Srbija”, zaključio je Vučić.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar