STO GODINA OD OSNIVANJA VELIKE LOŽE: U Srbiju dolazi vojvoda od Kenta

STO GODINA OD OSNIVANJA VELIKE LOŽE: U Srbiju dolazi vojvoda od Kenta


U sklopu obeležavanja 100 godina od osnivanja Velike Lože Srba, Hrvata i Slovenaca “Jugoslavija”, 21. i 22. juna ove godine, u Beogradu će u organizaciji Regularne Velike Lože Srbije biti održana centralna Svečana akademija, kao i 50. jubilarna Godišnja skupština.

Ovim povodom u Beograd dolazi, do sada, najveći broj gostiju iz inostranstva, iz preko 40 zemalja i pet kontinenata, uz prisustvo najviših zvaničnika, predstavnika Velikih Loža iz celog sveta, na čelu sa Njegovim Kraljevskim Visočanstvom, Princom Edvardom – Vojvodom od Kenta, sinovcem kraljice Elizabete, ujedno Velikim Majstorom Ujedinjene Velike Lože Engleske. Princ Edvard je veliki majstor Ujedinjene velike lože Engleske (UGLE), koja se smatra majkom ložom svih velikih loža u svetu.

“Ovo će biti najveći slobodnozidarski skup u istoriji na ovim prostorima, a sastojaće se od niza aktivnosti i događaja, koji govore o istoriji masonerije, odnosno slobodnog zidarstva i njegovoj ulozi u našem društvu i regionu od samih početaka, pre 100 godina do današnjih dana”, navodi se u saopštenju Regularne Velike Lože Srbije.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar