Vesti
19.09.2019. 16:11
Tanjug

Zamenik ministra finansija

Stojanović: Priština izmišljenim novcem kupuje glasove Srba

pristina.jpg

Zamenik ministra finansija Kosova Bojan Stojanović ocenio je da je raspisivanje javnog poziva za dodelu bespovratnih subvencija poljoprivrednicima od strane resornog

Zamenik ministra finansija Kosova Bojan Stojanović ocenio je da je raspisivanje javnog poziva za dodelu bespovratnih subvencija poljoprivrednicima od strane resornog ministarstva u Prištini pokušaj kupovine glasova Srba i trgovine izbornom voljom građana.

Stojanović je, kako prenosi portal Kosovo onlajn, novinarima u Gračanici izjavio da želi da razobliči priču o subvencijama, istakavši da se radi o brutalnoj laži, jer postoji upustvo Ustavnog suda Kosova o tome kakve su nadležnosti vlade u ostavci i kako se koriste budžetska sredstva.

Prema njegovim rečima, na početku godine definiše se budžet za sve institucije, uključujući i Ministarstvo poljoprivrede. Uprkos tome, u okviru Programa za društveno-ekonomsku integraciju malih farmi u zajednicu, kosovsko Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja raspisalo je javni poziv za dodelu tri miliona evra bespovratnih subvencija poljoprivrednicima. Po oceni Stojanovića, ne može se samovoljno i mimo procedura, kao i bez rezervacije sredstava, raspisati projekat u vrednosti od tri miliona evra.

beograd pristina

Povezane vesti - Ðilas: Naš plan za Kosovo je da Vučića nema na vlasti

"Da se radi o brutalnoj laži govori i činjenica i podatak da mi u Ministarstvu finansija nemamo nikakav čak ni zahtev, a ne alokaciju budžeta, u iznosu od tri miliona evra za sprovođenje takvog programa. Da bi ste sproveli program vlada treba da bude u punom kapacitetu, morate da imate javnu raspravu o tome... To se nije desilo i samim tim želim da prenesem poruku građanima da ne nasedaju na laži i lažna obećanja, jer tog budžeta nema i tih sredstava neće biti", rekao je Stojanović.

On je naveo da u prilog njegovoj tvrdnji govori i spot Ministarstva poljoprivrede kojim se, kako ocenjuje, dovodi u zabludu građanstvo da li projekat sprovodi ministarstvo ili politička stranka.

pristina (2)

"To je gruba zloupotreba i odgovorno tvrdim da je prekršeno više članova zakona i smatram da će odgovorne institucije sa tim ozbiljno da se pozabave i da ćemo na čistac isterati odgovorne", zaključio je Stojanović.

Na čelu prištinskog Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja nalazi se Dijana Živić, članica Samostalne liberalne stranke, koja na predstojećim izborim, zakazanim za 6. oktobor, nastupa kao opozicija Srpskoj listi.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
5°C
16.04.2021.
Beograd

Najčitanije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve