Stojanović: Priština izmišljenim novcem kupuje glasove Srba

Stojanović: Priština izmišljenim novcem kupuje glasove Srba

foto: Shutterstock


Zamenik ministra finansija Kosova Bojan Stojanović ocenio je da je raspisivanje javnog poziva za dodelu bespovratnih subvencija poljoprivrednicima od strane resornog ministarstva u Prištini pokušaj kupovine glasova Srba i trgovine izbornom voljom građana.

Stojanović je, kako prenosi portal Kosovo onlajn, novinarima u Gračanici izjavio da želi da razobliči priču o subvencijama, istakavši da se radi o brutalnoj laži, jer postoji upustvo Ustavnog suda Kosova o tome kakve su nadležnosti vlade u ostavci i kako se koriste budžetska sredstva.

Prema njegovim rečima, na početku godine definiše se budžet za sve institucije, uključujući i Ministarstvo poljoprivrede. Uprkos tome, u okviru Programa za društveno-ekonomsku integraciju malih farmi u zajednicu, kosovsko Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja raspisalo je javni poziv za dodelu tri miliona evra bespovratnih subvencija poljoprivrednicima. Po oceni Stojanovića, ne može se samovoljno i mimo procedura, kao i bez rezervacije sredstava, raspisati projekat u vrednosti od tri miliona evra.

beograd pristina

Povezane vesti – Ðilas: Naš plan za Kosovo je da Vučića nema na vlasti

“Da se radi o brutalnoj laži govori i činjenica i podatak da mi u Ministarstvu finansija nemamo nikakav čak ni zahtev, a ne alokaciju budžeta, u iznosu od tri miliona evra za sprovođenje takvog programa. Da bi ste sproveli program vlada treba da bude u punom kapacitetu, morate da imate javnu raspravu o tome… To se nije desilo i samim tim želim da prenesem poruku građanima da ne nasedaju na laži i lažna obećanja, jer tog budžeta nema i tih sredstava neće biti”, rekao je Stojanović.

On je naveo da u prilog njegovoj tvrdnji govori i spot Ministarstva poljoprivrede kojim se, kako ocenjuje, dovodi u zabludu građanstvo da li projekat sprovodi ministarstvo ili politička stranka.

pristina (2)

“To je gruba zloupotreba i odgovorno tvrdim da je prekršeno više članova zakona i smatram da će odgovorne institucije sa tim ozbiljno da se pozabave i da ćemo na čistac isterati odgovorne”, zaključio je Stojanović.

Na čelu prištinskog Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja nalazi se Dijana Živić, članica Samostalne liberalne stranke, koja na predstojećim izborim, zakazanim za 6. oktobor, nastupa kao opozicija Srpskoj listi.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar