Studentski parlament postigao dogovor sa Šarčevićem

Studentski parlament postigao dogovor sa Šarčevićem

FOTO TANJUG / RADE PRELIC/ an


Studentski parlament Beogradskog univerziteta saopštio je danas da je sa ministrom prosvete Mladenom Šarčevićem dogovoreno da studenti neće biti iseljeni iz domova kao i da će oni koji su pozitivni dobiti priliku da dodatno polažu ispite.

Navodeći da čekaju usvajanje svih dogovora, parlament je dodao i da čeka odgovor na produžetak roka boravka u domovima i da su nadležnim zbog tog zahteva dostavil spisak završetka julskog ispitnog roka za sve fakultete Univerziteta u Beogradu.

Predstavnici studentskog parlamenta naveli su da će na sledećoj sednici Senata BU predložiti usvajanje obaveznog dodatnog roka za sve fakultete, jer znaju da ga neki do sada još nisu usvojili.

“Smatramo da je donošenje te odluke hitno i da ne sme biti u formi preporuke, niti da se kao i do sada odlaže kao tačka dnevnog reda”, navodi Studentski paralament.

FOTO TANJUG / RADE PRELIC/ an

FOTO TANJUG / RADE PRELIC/ an

Studenti koji su zaraženi, kako kažu, dobiće priliku da dodatno polažu ispite iz rokova koje su propustili, za šta će se zalagati Ministarstvo.

Za srednjoškolce koji će propustiti polaganje prijemnog ispita odluka će biti tek doneta, navodi Studentski parlamet i dodaje da Ministarstvo traži način kako da izađe u susret tom zahtevu.

Povezane vesti – Šarčević: Studenti ostaju u domovima

Ministar je za Tanjug rekao da će se u ponedeljak znati šta će se dogoditi po tom pitanju ali da svakako niko neće biti oštećen.

Studentski paralamet podseća da broj zaraženih studenata iz studentskih domova u Beogradu na osnovu podataka Zavoda za zdravstvenu zaštitu studenata je 49.

Studenti koji su zaraženi izolovani su u posebne objekte.

 FOTO TANJUG /  DRAGAN KUJUNDZIC / ARHIVSKA FOTOGRAFIJA / an

FOTO TANJUG / DRAGAN KUJUNDZIC / ARHIVSKA FOTOGRAFIJA / an

Predsednica studentskog parlamenta BU Margareta Smiljanić rekla je za Tanjug da od početka vanrednog stanja razgovraju sa svim nadležnim za visoko obrazovanje i studentski standard.

“Naši zahtevi i molbe su delimično ispunjene, nastojimo da oni budu ispunjeni. Nećemo dozvoliti da studenti budu iseljeni, da se dozvoli martovski scenario”, rekla je Smiljanić.

Predsednik Aleksandar Vučić sinoć je najavio da će u okviru pooštravanja mera za suzbijanje koronavirusa biti zatvoreni i svi studentski domovi u Beogradu.

To je izazvalo nezadovoljstvo među studentima koji su sinoć izašli na ulice Beograda u znak protesta.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar