Vesti
02.10.2019. 13:46
R. E.

Ministar spoljnih poslova

"STVAR NIJE GOTOVA, PRIŠTINA MORA..." Dačić: Sednica SB UN o Kosovu 31. oktobra

ivica-dacic-nemanja-1.jpg

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da je za 31. oktobar zakazana sednica Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija na kojoj

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da je za 31. oktobar zakazana sednica Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija na kojoj će se razmatrati izveštaj generalnog sekretara UN o Kosovu. Dačić je, gostujući na RTS, rekao da je sednicu zakazala Južna Afrika koja je ovog meseca predsedavajuća SB UN.

Na pitanje "da li vredi upozoravati međunarodnu zajednicu da Priština sprema manipulaciju srpskim glasovima na predstojećim kosovskim izborima", on je rekao da "vredi i ne vredi, jer oni to znaju, ali će se učiniti sve što je moguće".

zastava kosovo SAD

Dačić je pozvao Srbe na Kosovu da glasaju za Srpsku listu, jer, kako je ocenio, to nije "stranačko pitanje", već "Priština želi da im neko drugi bira predstavnike i da u kosovski parlament uđu Srbi koji su protiv državne politike Srbije". Govoreći o zahtevima da prestane da lobira za povlačenje priznanja Kosova kao nezavisne države, Dačić je rekao da ga to samo "inspiriše" jer to najviše delegitimizuje želju Prištine za nezavisnošću Kosova.

[caption id="attachment_239073" align="alignnone" width="675"]EPA-EFE/HAYOUNG JEON EPA-EFE/HAYOUNG JEO[/caption]

"Mi radimo svoj posao i to pokazuje da stvar nije gotova i Prištinu tera na kompromis", rekao je Dačić.

Na pitanje o odnosima u koaliciji SPS i SNS, on je rekao da "nije obavešten da ima problema, a nije neobavešten", dodajući da je često sa predsednikom te stranke i države Aleksandrom Vučićem, kao nedavno u Njujorku. On je rekao da postoji nadmetanje unutar koalicije, ali da to ne utiče na njihova istovetna strateška opredeljenja.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
3°C
15.04.2021.
Beograd

Najčitanije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve