Vesti
13.09.2023. 17:15
R.E.

Načelnik Uprave policije

"Incidenti kod Subotice su isključivo između migranata"

izbeglice, migranti
Izvor: Shutterstock

Načelnik Uprave policije Ivica Ivković izjavio je da se incidenti i sukobi na severu Srbije, posebno kod Subotice, dešavaju "isključivo među migrantskom populacijom", odnosno između krijumčarskih grupa.

Ivković je za Radio-televiziju Srbije kazao da je policija juče, osim kod Subotice, Kikinde i Sombora gde je pronašla 371 iregularnog migranta i tri automatske i jednu poluautomatsku pušku, akciju sprovela i u Beogradu, Šapcu i Pirotu, te da je ukupno 619 iregularnih migranata sprovedeno u prihvatne centre.

"Sama činjenica da smo pronašli oružje ne govori da su svi migranti opasni. Tu se radi o krijumčarskim grupama, čiji je osnovni zadatak da ta lica koja dolaze u Srbiju prebace u zemlje EU", rekao je Ivković.

Naveo je da tokom policijske akcije nije bilo nikakvih incidenata i napada na policajce i da nijedan migrant nije pokušao da koristi oružje.

Ovi događaji isključivo se dešavaju između same migrantske populacije, naglasio je načelnik Uprave policije.

Najviše migranata, kako je rekao, dolazi iz Sirije, Pakistana i Avganistana, a u prethodnom periodu je povećan priliv građana Turske, odnosno 4.680 turskih državljana samo prethodnog meseca.

Dodao je da se najviše migranata krije u šumi kod Subotice, nedaleko od granice sa Mađarskom, navodeći da se ona prostire na površini od 6.800 hektara.

Prema rečima Ivkovića, subotička policija u prethodnom periodu proveravala je 200 taksi vozila zbog sumnje da su prevozili migrante na sever zemlje i oduzela 43 vozila zbog kršenja propisa, a kontrolisala je više od 40 hotela i hostela i podnela 16 prekršajnih prijava i četiri krivične.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Vučić i Pastor o "drugačijem rešavanju migrantske krize"
Migranti

Aktuelno

16.08.2023. 21:19

Vučić i Pastor o "drugačijem rešavanju migrantske krize"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je danas objavio na Instagramu da je s predsednikom Saveza vojvodjanskih Mađara (SVM) Ištvanom Pastorom razgovarao o "drugačijem rešavanju migrantske krize" - "o potrebi oštrijeg i drugačijeg rešavanja" tog problema i o izgradnji velikih turističkih kapaciteta na severu zemlje.
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
15°C
22.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve