Vesti
10.05.2019. 20:30
Beta

TAČI ODLUČAN: Granica između Kosova i Albanije mora da nestane

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Kosovski predsednik Hašim Tači izjavio je danas da granica između Albanije i Kosova mora da "bude uklonjena jednom za svagda".
"Upravo sam prešao granični prelaz Morine, koji nepravedno deli Kosovo i Albaniju. Ova granica je postavljena mimo volje Kosova i Albanije. Granice su relikti prošlosti i moraju biti uklonjene jednom za svagda. Kosovo i Albanija treba da imaju slobodu kretanja i protok robe u skladu sa evropskim standardima. Institucije Kosova i Albanije treba da donesu ovu odluku bez odlaganja", napisao je Tači na svom Fejsbuk profilu po povratku iz Albanije, gde je juče prisustvovao Samitu Brdo-Brioni.

Prethodno je kosovski predsednik u sredu napisao da je u Tirani sa premijerom Albanije Edijem Ramom razgovarao o "neophodnosti potpunog otvaranja granice Kosova i Albanije" i formiranju "albanskog prostora bez granica, pod evroatlanskim pokroviteljstvom".

"Na sastanku smo pomenuli potrebu ispravljanja istorijskih nepravdi, ujedinjujući albanski faktor oko senzibilizacije prava priključenja Preševa, Medvedje i Bujanovca teritoriji Republike Kosovo", napisao je Tači na Fejsbuku.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
23°C
03.06.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve