Vesti
11.03.2021. 19:13
Tanjug

Sutra na sednici Kriznog štaba odluka o merama za vikend

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Sednica Kriznog štaba za borbu protiv virusa korona, na kojoj će biti analizirana aktuelna epidemiološka situacija, zakazana je za sutra u 11 sati.

Broj novozaraženih virusom korona povećava se svakim danom, u poslednjih nekoliko dana taj broj je prešao 4.500, te se očekuje da će na sednici biti pooštrene postojeće mere.

To je na neki način najavila premijerka Ana Brnabić koja je rekla da će sigurno biti novih mera za vikend i da će se insistirati da se svi koncerti otkažu.

Epidemiolog i član medicinskog dela Kriznog štaba Predrag Kon traži da se sve zatvori minimum na nedelju dana, jer u suprotnom zdravstveni sistem neće izdržati.

Povezane vesti - "NOVE MERE ZA VIKEND" Brnabić: Otkazaćemo sve koncerte

Tokom prošlog vikenda od subote u 12 sati zatvorenu su svi objekti osim prodavnica prehrambene robe, benzinske pumpe i apoteke. Od ponedeljka sve je vraćeno u redovan režim rada.

Od ponedeljka su sve srednjoškolci prešli na onlajn nastavu, te se očekuje da Krizni štab da dalje smernice da li će đaci nastaviti da prate nastavu od kuće ili će se vratiti na stari kombinovani režim- nedelju dana od kuće, nedelju dana u školi.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Kovid bolnice su ponovo pune, a lekari koji u njima rade traže hitno uvođenje novih mera i rigoroznije kontrole postojećih.

Sve je razbesnelo organizovanje koncerata u Kombank dvorani, a gradski čelnici najavili su da će odgovorni biti kažnjeni.

Virusolog i mikrobiolog Milanko Šekler kaže da podržava predlog medicinskog dela Kriznog štaba o zatvaranje objekata i da ostaje da vidimo da li će pobediti pare ili život.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
10°C
24.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve