Vesti
11.06.2019. 16:15
R.E.

SVAĐA USRED UN: Srpska diplomatija koju niko ne razume...

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Sednicu SB Ujedinjenih nacija o Kosovu pored ostalog obeležila je i svađa šefa srpske diplomatije Ivice Dačića i ambasadorke Kosova pri UN Vljore Čitaku. Oni su, kako je naknadno objasnio Dačić, "razmenili mišljenje" o tome ko je zaista kolonizator na Kosovu, ko je sa Kosova proteran i ko je za sobom ostavio kulturne spomenike.

Međutim, najveća enigma nije razrešena. Dok se ambasadorka Čitaku, pred punom salom Ujedinjenih nacija, Dačiću obraćala na engleskom jeziku, tako da je bukvalno ceo diplomatski svet razume, šef srpske diplomatije odgovorio joj je, pa kako drugačije nego - na srpskom?!

Zato ostaje pitanje, ko je, osim srpske delegacije i možda gospođe Čitaku, uopšte razumeo šta je Dačić uopšte želeo da kaže i da li je to suštinski problem srpske diplomatije. Ponekad deluje, kao da ne govorimo jezikom koji ceo svet razume...

https://twitter.com/vloracitaku/status/1138192284120494085

Čitaku: Dačić me je vređao!

Podsetimo, Čitaku je na svom Tviter profilu napisala da je po završetku sednice SB UN srpski ministar spoljnih poslova Ivica Dačić vikao na nju i na prištinsku delegaciju i vređao ih.

Povezane vesti - Dačić: Priština planira da postavlja bombe na Sever KiM

"Posle današnjeg zasedanja SB UN, dok sam razgovarala sa delegacijama SAD i Velike Britanije, srpski ministar spoljnih poslova je došao do mene vičući i vređajući mene i kosovsku delegaciju - objavila je sinoć Čitaku na svom Tviter nalogu.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

"Ti sa kojima sediš su vaši kolonizatori", citirala Čitaku Dačića.

Na snimku se čuje kako Dačić sa nekoliko metara udaljenosti poručuje: "Ti, što sediš s njima su tvoji kolonizatori".

Dačić: Srbi su proterani, a ne kolonizatori

Na Tviteru je objavljen i drugi snimak, na kome Dačić tokom sednice objašnjava da Srbi nisu nikakvi "kolonizatori" na Kosovu, već su odatle proterani.

https://twitter.com/DjordjeDj/status/1138091111535321089

"Na Kosovo se vratilo 1,9 odsto proteranih Srba. Šta to znači? Pa nisu oni tamo bili kolonijalna sila. Oni su tamo živeli vekovima. Na Kosovu je bio prvi srpski grad, Prizren, svi naši spomenici su tamo. Gospođo Čitaku, nije u redu da se smejete, nađite mi jedan vaš spomenik", rekao je Dačić.

Povezane vesti – Pacoli: Dačić nije rekao istinu

On je potom, nakon sednice, za RTS izjavio da ga je frapirala ta laž koju je izgovorila Čitaku.

"Koliko neko treba da nema stida da u SB pred velikim kolonijalnim silama koje su imale svoje kolonije širom sveta, i pred afričkim, južnoameričkim i azijskim zemljama koje su se oslobađale od kolonijalizma koristite jedan takav izraz, a da vas nije sramota, to je čist bezobrazluk", rekao je Dačić, dok je u izjavi za "Blic"rekao da može da mu zameri ko god šta hoće, ali da na takav bezobrazluk nije mogao da oćuti, makar ga i smenili...

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
10°C
27.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve