SVAĐA U VLADI Popović: Briselski sporazum mrtav, Brnabić: Slobodan je da napusti kabinet

SVAĐA U VLADI Popović: Briselski sporazum mrtav, Brnabić: Slobodan je da napusti kabinet


Ministar bez portfelja zadužen za inovacije Nenad Popović naljutio je premijerku Srbije Anu Brnabić, izjavom da je Briselski sporazum mrtav i da Srbija na svakom mestu, “gde god se ukaže prilika, treba da osporava lažnu državnost Kosova”.

“Posle svih poruka koje smo poslednjih nedelja dobili od zapadnih zemalja, farse sa teroristom Ramušem Haradinajem pred takozvanim Specijalnim sudom za zločine OVK u Hagu, novih osuda da smo genocidan narod, hapšenja Srba i nasrtaja na našu državnu teritoriju na Kosovu, jasno je da evropskih integracija više nema i da je Briselski sporazum mrtav”, naveo je Popović u izjavi za javnost.

On je još dodao da “srpski politički brod treba okretati polako i mudro, bez potresa, u drugom pravcu”. Istakao je i da je potrebno da “na svakom mestu, gde god se ukaže prilika, osporavamo lažnu državnost Kosova, ne pristajući da ikada tim ubicama i zločincima koji su na čelu privremenih institucija u Prištini damo ni metar svoje svete zemlje”.

Saopštenje za javnost Popović, koji je inače i lider Srpske narodne partije, završio je uz poruku “Dogodine u Prizrenu!”

Popovićeva izvela navela je Brnabićevu da reaguje. Ona je u saopštenju istakla da je Popović u današnjoj izjavi izneo stav direktno suprotan stavu Vlade čiji je član.

Takođe, podsetila je da on kao ministar bez portfelja “nije nadležan ni za Briselski sporazum i ocene Briselskog sporazuma, ni za evropske integracije u Vladi Srbije”.

Pročitajte još: Forenzičari UNMIK-a znali za žutu kuću

“Ovakve izjave može da daje kao predsednik svoje stranke, a nikako u ime Vlade. Svaki ministar u Vladi je dužan da sprovodi zajednički dogovorenu politiku, a oni koji to nisu u stanju, slobodni su da je napuste”, navela je ona, dodajući  da EU ostaje strateški prioritet i cilj Srbije.

1 comment

Dodajte komentar
  1. 1
    Mučenik

    Мinistre koje je izabrao Mučić ti lezbopremijerka nisi ni birala ni odabrala. Drugo, koji ministar može da se upusti u rad pre no što je vođa rekao nešto, a svi vi to ponavljate kao papagaj ara do sledeće prilike, a za rad nemate vremena ili vam ne da pomenuti. Po Ustavu privredu i zemlju vodi premijer, a resore ministri. Kod nas je slučaj sve radi osmišlja i sprovodi vođa, a vi služite da aplaudirate, klimate glavom i ponavljate ono što je on rekao, kako nije vam dosadno? S kojim pravom on povećava penzije i plate do iznemoglosti rečima, a do povećanja već dve godine nema ništa, računajući i povećanje penzije za 12,5%, koje je obznanila Brnapić, a penzioneri bolje znaju da to je notorna njena laž. Ministri kojima su resori okupirani od vođe, šta mogu da rade, da imitiraju šefa ili da padnu u trans veličajući šefa. Da će te ih menjati, ne verujem, u vreme vladavini Mučića, osim Dušana Vujovića- pogrešio vratio se SB, niko nije podneo ostavku niti smenjen. Tako će završiti i samostalni ministar Popović, uništitelj beogradskog MINELA. Ova priča lezbopremijerke je dosta naivna. Videće se?

+ Ostavite komentar