Vesti
05.06.2019. 14:14
Tanjug

ŠVAJCARSKI LIST O TAČIJU: Bivši šef OVK provocira EU taktikom višestrukih uboda

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Predsednik Kosova Hašim Tači provocira Evropsku uniju svojim planovima Velike Albanije, ističe švajcarski dnevnik "Noje ciriher cajtung", kritikujući ujedno Berlin i Brisel što godinama nisu reagovali na neispunjavanje Briselskog sporazuma od strane Prištine.

Švajcarski List ukazuje da je dijalog Beograda i Prištine blokiran, pošto Berlin i Brisel nemaju nikakvo rešenje, a i pogođene strane to odbijaju, a sada Tači izvlači i kartu "Velike Albanije" iz rukava.
"Kao raniji šef OVK Tači dobro zna taktiku višestrukih uboda. Prošle nedelje je ubo dva puta. Najpre je rekao da Beograd treba da zaboravi na dogovor o Zajednici srpskih opština, jer od toga neće biti ništa. Saradnja sa srpskim opštinama je 2013. pod posredovanjem Brisela ugovorno potpisana. Ona je trebalo da bude nešto što bi otvorilo put ka normalizaciji odnosa Beograda i Prištine. Kasnije je Tači zadao drugi ubod, u Krumi, jednoj severnoalbanskoj opštini pozvao je: "drugovi svi ćemo uskoro živeti u jednoj državi koja će se sastojati od Kosova i Albanije". Kasnije je precitirao da bi ujedinjenje bila prirodna reakcija na neuspešnu evropsku integraciju", podseća list.
Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
13°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve