Vesti
29.08.2020. 18:03
Tanjug

SVE MANJE ZARAŽENIH: Testirano 6.996 ljudi, obolelo 75

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

U proteklih 24 sata testirano je 6.996 osoba, a 75 je bilo pozitivno na koronavirus, što znači da je zaraženo 1.07 odsto testiranih.

Prema podacima Ministarstva zdravlja i Instituta "Batut", jedna osoba je preminula u toku poslednjih 24 sata. Od posledica infekcije kovidom-19 do sada preminulo je 710 zaraženih.

Hospitalizovan je 641 oboleli, a na respiratorima se nalazi 40 pacijenata.

Ukupno je testirano 920.852 građana. Od početka epidemije je registrovano ukupno 31.282 zaraženih.

Juronjuz: Srbija među izuzecima u drugom talasu COVIDa-19

Broj novih slučajeva korona virusa u porastu je u više zemalja širom Evrope, a medijska kuća Juronjuz u analizi drugog talasa pandemije COVIDa-19, ističe da je Srbija jedna od zemalja koje predstavljaju izuzetak kada je reč o povećanju broja zaraženih, budući da je u našoj zemlji broj novih slučajeva sada sličan onom sredinom aprila.

Nasuprot tome, zemlje jugoistočne Evrope poput Albanije, Bugarske, Crne Gore, Severne Makedonije i Rumunije ovog meseca beleže povećan broj slučajeva, a sa značajnim porastom broja slučajeva suočavaju se Hrvatska, Grčka i Malta, koje su tokom proteklih sedam dana beležile i veći broj zaraženih nego tokom prvog talasa epidemije.

Zaraza se ponovo širi i u Belgiji, Italiji i Velikoj Britaniji, zemljama koje su u prvom talasu bile među najteže pogođenim u Evropi, ali, bar za sada, tamo broj zaraženih nije ni blizu onom zabeleženom u kritičnom periodu u martu i aprilu.

Juronjuz navodi da je Italija u sredu zabeležila 1.366 novih slučajeva, što je najviše od 12. maja, te dodaje da se s drugim talasom, po svoj prilici, trenutno suočavaju i Francuska, Poljska, Holandija i Španija, zbog čega je u tim zemljama počelo preduzimanje neophodnih mera.

U Francuskoj je u sredu registrovano 5.429 novih slučajeva zaraze a, poređenja radi, broj novozaraženih u toj zemlji 14. aprila je poslednji put premašio 5.000, navodi Juronjuz, čije je sedište u Lionu.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
-3°C
22.01.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve