“Sve mere ostaju na snazi”

“Sve mere ostaju na snazi”

FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC/ nr


Epidemiolog Predrag Kon rekao je, nakon sednici Kriznog štaba, da sve mere ostaju na snazi i da nije bilo govora o bilo kakvom popuštanju.

“Procena epidemiološke situacije pokazuje da postoji stabilizacija na visokom nivou, ali se vidi i blagi porast koji se može povezati sa povratkom sa skijališta, ali i samom prisutnošću britanskog soja koji je dokazan u više navrata”, objasnio je Kon novinarima.

Rekao je da je Krizni štab prepoznao predstojeće praznike kao dodatni rizik, posebno u situaciji kada još nemamo vakcinisanost sa dve doze cepiva.

Povezane vesti – Od danas se prima druga doza vakcine – kakva je procedura i šta morate poneti sa sobom

S tim u vezi je podsetio da je zaštita vakcinom obezbeđena tek kada se primi i druga doza i prođe najmanje desetak dana posle toga.

Kon je apelovao da treba pokušati da se ovo stanje ne pogoršava dalje, a to je moguće samo poštovanjem mera.

FOTO TANJUG/ ANDRIJA VUKELIC/ nr

FOTO TANJUG/ ANDRIJA VUKELIC/ nr

To se, kaže, odnosi posebno na povećanje kontrola koje se mogu očekivati u narednom periodu i posebno prazničnom na planinama, skijalištima.

Ističe, da će kontrole biti povećane i na mestima koja su prepoznata kao mesta zaražavanja, kao što su ugostiteljski objekti.

“Činjenica je da moramo da izdržimo još neko vreme dok ne steknemo barijeru koju treba da steknemo vakcinom”, podvukao je Kon.

“Nije bilo reči o meču Crvena zvezda – Milan”

Kon je preneo da na sednici nije bilo reči o utakmici Crvena zvezda – Milan, koja se igra 18. februara, i o eventualnom prisustvu publike na tom meču.

Povezane vesti – “Dinamika vakcinacije dobra, cilj je vakcinisati 3 miliona ljudi”

“Nije se uopšte pominjala utakmica. Mere su sve i dalje na snazi i to je suština”, rekao je Kon novinarima.

Utakmica Lige Evrope između šampiona Srbije i italijanskog kluba, igra se 18. februara.

UEFA je odobrila da se maksimalno 30 odsto kapaciteta stadiona pusti u prodaju, ali konačnu odluku o tome mora da donese Krizni štab.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar