Vesti
03.02.2023. 16:01
Beta

Rusija

"Svesni smo napora koje Srbija ulaže da se odupre pritisku Zapada"

Rusija
Izvor: Shutterstock

Rusija u potpunosti shvata kakav pritisak Zapad vrši na Beograd i kakve napore Srbija ulaže da se odupre tom pritisku, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Povodom izjave predsednika Srbije Aleksandra Vučića da ne zna koliko dugo će još Beograd izdržati da ne uvede sankcije Rusiji, ali da će nastojati da izdrži što duže, Peskov je rekao da Moskva "veoma ceni stav srpskog rukovodstva", prenosi ruska državna agencija RIA Novosti.

"Itekako smo svesni pritiska Zapada bez presedana kojem je izloženo rukovodstvo Srbije. Odlično razumemo cenu koju srpsko rukovodstvo plaća i napore koje ulaže da se odupre tom pritisku", kazao je Peskov, upitan kako Kremlj vidi Vučićevu izjavu i da li će ona promeniti odnose Moskve i Beograda.
 

Peskov, portparol ruskog predsednika Vladimira Putina, rekao je i da Rusija "veoma ceni" odnose sa Srbijom i da se nada da će se oni razvijati uzlaznom putanjom.

"Veoma cenimo naše odnose sa Srbijom. Oni imaju duboke istorijske korene, veoma sadržajnu sadašnjost i mi smo uvereni da imaju odličnu perspektivu u budućnosti. Nadamo se da će naši bilateralni odnosi nastaviti da se razvijaju uzlaznom putanjom", naveo je Peskov.
 

Peskov nije želeo da komentariše izjavu guvernera Kurganske oblasti Vadima Šumkova da Srbija treba da odustane od pridruživanja Evropskoj uniji i da umesto toga treba da uđe u Evroazijsku ekonomsku uniju, a zatim i u sastav Rusije.

"Ne bih to komentarisao", kazao je Peskov novinarima, upitan o predlogu Šumkova.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Nedžmedin Spahiu o Kosovu: "Detetu se ne uvode sankcije, dobiće šamar..."
Nedžmedin Spahiu

Intervju

30.01.2023. 13:05

Nedžmedin Spahiu o Kosovu: "Detetu se ne uvode sankcije, dobiće šamar..."

Ove godine biće tačno 10 godina od kako su Beograd i Priština potpisali Briselski sporazum. Sporazum je trebalo da bude korak ka normalizaciji odnosa dve strane, pronalaženju rešenja za kosovski čvor, a ispunjavanje predviđenih obaveza garancija za mir. Deset godina kasnije, čini se da smo od svega navedenog miljama daleko, a Briselski sporazum možemo da bacimo u kantu za đubre.
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
18°C
09.06.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve