TAČI: Ako se sudi pošteno, dokazaće se da nisam počinio zločin

TAČI: Ako se sudi pošteno, dokazaće se da nisam počinio zločin

EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ


Predsednik privremenih prištinskih institucija Hašim Tači izjavio je u četvrtak uveče da je završio saslušavanje u Specijalnom tužilaštvu u Hagu nakon četiri dana, javlja Kljan Kosova.

“Nakon što sam završio sa svedočenjem, veoma sam zadovoljan što sam četiri dana zaredom imao priliku da dam objašnjenja o svim pitanjima koja se tiču moje aktivnosti tokom rata i mojih napora za mir i napredak”, rekao je Tači, preneo je sinoć Kosovo onlajn.

Povezane vesti – Svedok: U „žutoj kući“ je ubijeno 162 ljudi

Specijalno tužilaštvo u Hagu objavilo je 24. juna optužnicu, koja je sudu podneta dva meseca ranije, kojom se Tači, kao i lider Demokratske partije Kosova Kadri Veselji i druga lica terete za niz zločina protiv čovečnosti i ratnih zločina, uključujući ubistvo, prisilno nestajanje lica, progon i mučenje.

EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

“Sada je na tužiocu i sudiji da presude o mom svedočenju. Verujem da ću imati pravedno i nepristrasno suđenje o onome što sam svedočio. Da nisam počinio nijedan zločin i da je rat OVK bio pravedan rat za slobodu Kosova “, rekao je on.

Na pitanje novinara da li ga je tužilac pitao u vezi sa navodima Dika Martija o “Žutoj kući”, Tači je rekao da nije bio upitan o tome.

Povezane vesti – INTERVJU BRANISLAV TAPUŠKOVIĆ: Tači neće biti optužen za “žutu kuću”

“Večeras nemam pravo da govorim o bilo kakvim informacijama koje se tiču mog svedočenja koje je trajalo četiri dana. Međutim, u vezi s vašim pitanjem, mogu potvrditi da me ni u jednom slučaju nisu pitali o tvrdnjama Dika Martija”, rekao je Tači.

U optužnici se navodi da Tači, Veselji i drugi osumnjičeni iz optužnice snose krivičnu odgovornost za skoro 100 ubistava.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar