Vesti
18.06.2021. 08:05
R.E.

Novi broj Ekspresa

Tajni pregovori Miloševića i Đinđića; Slučaj Rio Tinto; Intervju Bajaga

Ekspres 268. broj

U novom broju Ekspresa, koji je na kioscima od 18.6.2021. godine, pročitajte:

Intervju Kris Spirou:  Jedanaesti Srbin u Dejtonu

Američki član srpske delegacije u Dejtonu u svojoj knjizi opisuje sve detalje od trenutka kada je upoznao Miloševića do momenta kada je u Dejtonu potpisan mir. Zašto je Nemačka želela raspad Jugoslavije i cepanje Srbije i zbog čega to nije bilo u interesu SAD. Kako je organizovao gostovanje Miloševića na Si-En-Enu kod Larija Kinga i intervju za "Tajm"...

*
*

Spirou vizual
Izvor: Foto: Printscreen Youtube

"Holbruk nije imao potreban nivo težine koji je situacija zahtevala. Kristofer, koji je bio na višem nivou, kao i Kristoferov šef kabineta Tom Donilon, koji je potom postao Obamin savetnik za nacionalnu bezbednost, bili su superteška kategorija za Holbruka", kaže Spirou za "Ekspres". 

*
*

"Krajnji cilj Nemačke bio je da nađe deo Jugoslavije koji će biti okupiran i gde bi prebacili američke baze iz Nemačke kako bi se oni oslobodili",

Mogao je da bude slobodan 

Iako je posle političkog poraza pred TV kamerama saopštio javnosti da će se posvetiti odrastanju svog unuka, bivši predsednik Srbije nije uvažio sugestiju da mu je, kako bi sačuvao svoju porodicu i sebe, jedina opcija da se povuče iz aktivnog bavljenja politikom...

*
*

̈"Svaki put smo pili piće u čast pobede, red je da popijemo piće i kada sam izgubio izbore"

*
*

̈"Znate, Miloševiću je bilo dosta vlasti. Meni je tako rekao u jednom od razgovora vođenim pre svega što se izdešavalo – da se oseća zasićeno"

Političko rudarenje

Kako bismo se već na po- četku bolje razumeli, važno je napomenuti da britansko-australijska kompanija još uvek nije dobila dozvolu za izgradnju rudnika, a da li će do toga na kraju doći zavisiće isključi- vo od toga da li će od države dobiti sve potrebne dozvole na osnovu urađenih studija.

*
*

"Ukoliko vi neku firmu koju ste doveli da istražuje i koja je uložila 150 miliona dolara u istraživanje na kraju na nezakonit način osporite, vi ćete izgubiti spor sa tom firmom i platićete ozbiljan novac", kaže Dušan Podunavac u razgovoru za Ekspres. 

*
*

̈"Fabrika katoda i baterija značila bi prihod od 3,4 milijarde evra godišnje tokom 56 godina. Dok bi od fabrike električnih automobila, ukoliko bi radili proizvodnju u Srbiji, ukupni prihodi bili 19,7 milijardi evra godišnje“, istakao je svojevremeno Vučić.

Belivuk vizual
Izvor: Predavanje_dr Sebastien Lobet, fizioterapeut i član komiteta EAHAD"

Belivukova policijska mreža

Slovenačka policija 2019. i 2020. godine ubacivala je tajne agente među pripadnike tamošnje ćelije kavačkog klana i radila na prikupljanju dokaza o njihovim švercerskim narko-turama i pranju novca. Za to vreme, u srpskoj policiji je paradoksalno stvarana mreža saradnika Veljka Belivuka, glavne beogradske veze vođe ovog klana Radoja Zvicera. Trojica inspektora SBPOK-a su do sada uhapšena kao osobe na Belivukovom platnom spisku, četvrti zbog ,,naređenja odozgo"

Intervju Momčilo Bajagić Bajaga: Samo je ljubav potrebna 

"Sve što sam postigao u muzici rezultat je moje ljubavi koju imam za muziku – volim da slušam, da komponujem, volim da sam na bini sa fanovima, volim da komponujem za film, pozorište, za TV...", kaže Bajaga za Ekspres.

*
*

Naučen sam da one privatne stvari ostavim kod kuće, a u ovim poslovima trudim se da radim kako treba. Nisam ja to smišljeno radio, takav sam, tako sam vaspitan. Danas je vreme rijalitija, ljudi bi voleli da vas slikaju 24 sata."

*
*

"Radom sam se borio protiv te učmalosti, karantina, bedaka. Snimili smo album ’Ovaj svet se menja’ koji ima dve nove pesme. Jedna je bila naslovna ’Ovaj svet se menja’, a druga je ’Darija’ sa Bikovićem, za njegov film ’Hotel Beograd’."

 

Ekspres 268...
Izvor: Predavanje_dr Sebastien Lobet, fizioterapeut i član komiteta EAHAD"
Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
5°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve