Vesti
27.08.2019. 12:56
Tanjug

"TAKMIČENJE U EKSTREMIZMU": Parole UČK otvorena pretnja Srbima

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Ispisivanje parola UČK na prilazima Štrpcu ne može se shvatiti drugačije nego kao otvorena pretnja Srbima u najjužnijoj enklavi na Kosovu i Metohiji, saopšteno je iz Kancelarije za KiM.

"Najoštrije osuđujemo ovaj bestijalni pokušaj da se Srbi u Štrpcu zastraše i pozivamo nadležne u pokrajini da reaguju kako bi se suzbilo šovinističko divljanje na Kosovu i Metohiji", navodi se u saopštenju.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

Dodaju da se ostvaruju slutnje da će predizborna kampanja na KiM biti takmičenje u ekstremizmu i mržnji prema Srbima i traže od svih političkih aktera da ne dovode u opasnost srpski narod zarad kratkotrajnih političkih ciljeva.

Povezane vesti - Koha: Izborna kampanja na Kosovu počinje 25. septembra

Navode da nije reč o bezopasnom izgredu, već o organizovanoj akciji zastrašivanja, što potvrđuje činjenica da je u okolini Štrpca nekoliko saobraćajnih znakova sa nazivom mesta vandalizovano i ispisano parolama UČK.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
Ilustracija

"Apelujemo na naše sunarodnike u opštini Štrpce da ne nasedaju na ovakve ili slične provokacije i da imaju poverenje u rešenost i sposobnost Srbije da zaštiti svoje građane u bilo kom delu južne pokrajine", navode u Kancelariji za KiM.

Tokom vikenda u selima Bitinja, Popovce, Brezovica i na mestu Rakanovac, kod spomenika streljanim rodoljubima, osvanuli su grafiti tzv. OVK i Kosovo - Albanija.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
light rain
11°C
23.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve