SNS U SAVA CENTRU Vučić: Niko ne sme da blokira ljude koji žele na miting u petak!

SNS U SAVA CENTRU Vučić: Niko ne sme da blokira ljude koji žele na miting u petak!


Pripreme za veliki narodni skup 19. aprila “Stop nasilju i budućnost Srbije”, situacija na Kosovu, aktuelna politička situacija i potencijalno raspisivanje izbora, stvari su o kojima je danas razgovaralo Predsedništvo SNS, kaže lider SNS Aleksandar Vučić. Kako kaže, to su bile teme sastanka koji je prethodio sastanku Glavnog i Izvršnog odbora ove stranke koji se održao u Sava centru.

“Očekujem zahtev za nekim novim formatom razgovora o Kosovu i Metohiji”, rekao je Vučić članovima stranke.

Kako je kazao, neće pristati na dijalog bez ukidanja taksi koje su prištinske vlasti uvele na robu iz Srbije. Onima koji su, kaže, naučili da ga zovu telefon ako Srbi samo dignu ruke u gard, poručuje:

“Nemojte me zvati. Nisam dostupan” – kaže Vučić kojeg su učesnici sednice dočekali uz višeminutni aplauz i ovacije “živeo Vučić”, “Aco, Srbine”…

Osvrnuo se i na proteste opozicije, i rekao da niko ne može da blokira ljude koji žele da dođu u Beograd na miting u ovkiru kampanje “Budućnost Srbije”, koji se održava 19. aprila.

“Miting neće početi sve dok se ne sakupimo svi ovde, makar dva dana čekali. Nikoga vi bando fašistička nećete da blokirate”, kazao je Vučić.

O izborima posle sastanaka u Berlinu, Moskvi i Kini

Kako je kazao, SNS će ići u svaki grad i svako selo, i neće početi “dok ne oslobodimo sve puteve”.

– Nema šta istrpeli nismo, nema laži koju nismo izdržali. Da ga moram da se izvinjavam Viktoru Orbanu zbog kretena u opoziciji. Kaže nije dovoljno popio, pa nije tu pivo, teži je to slučaj – rekao je Vučić.

Kako je istakao, zamolio je danas Predsedništvo SNS da pred njih izađe nakon sastanaka u Berlinu, sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, i Kine Si Đinpingom.

“Tada ću pred njih izaći sa stavom. Ako izbora bude, razume se da je naš cilj da ih pobedimo ubedljivije nego ikada”, istakao je Vučić i dodao “tamo nas ne čeka ništa dobro, odmah da znate i ne očekujem ništa dobro”.

“Jedino očekujem početak zahteva za novi fortmat, gde bi cilj trebalo da bude priznanje nezavisnosti a da Srbija ne dobije ništa. Tražiće da uđemo u razgovore a da Albanci ne ukinu takse. Po cenu, ne po cenu koju treba da plati Srbija, nego ja, neću prihvatiti da nastavimo ma kakav razgovor bez ukidanja taksi, ma kakvi pritisci bili – poručio je Vučić.

“Pritisci će biti veliki”Govoreći o zahtevima i pritiscima da Srbija da prizna nezavisnost Kosova Vučić kaže da ne preteruje.

“I još da budemo srećni ako ne uvedu poseban tribual za Srbe i ne osude nas za sve seksualne zločine počinjene na Balkanu. Ništa nisam preterao, čak sam ublažio”, rekao je Vučić. U skladu sa tim, kaže, pritisci će biti veliki.

“Podržavaće i unutrašnje elemente kako bi se smanjivala snaga srpske države i kako bi se do tog cilja što lakše došlo”, rekao je Vučić.

Podsetio je da nema šta Albanci nisu uradili protiv Srba i Srbije: nisu ispunili Briselski sporazum, ni ključnu tačku o formiranju ZSO, uveli su takse suprotno svim međuanrodnim zakonima, doneli platformu protiv razgovora kojom Srbija mora da bude ponižena, razorena i da prizna Kosovo, uveli vojsku suprotnno čak svom ustavu i stavu genarelnog sekretara NATO, dozvoljeno im je to, šest meseci čekamo da povuku takse, da ih zamoli međunarodna zajednica, da se smiluje i zamoli svoje čedo da ih ukine.

– Ništa se nije dogodilo, naprotiv. Poslednjih nedelja oni dolaze u Beograd i pozivaju me na različite sastanke na kojima insistiraju da mi nešto uradimo da “odobrovoljimo” Albance pa da oni ukinu takse. I vi stanete, ne verujete, a onda počinju lažne priče o katastru i diplomama, kojima su opet varali Srbiju bez obzira na naše loše pregovaranje – kaže on.

Mi na ulici ne razgovaramo”

Lider SNS je odgovorio danas na zahteve opozicije, rekavši da se u Srbiji poštuje zakon, i da su u parlament dobrodošli, ali da nema ispunjavanja njihovih ultimatuma. On je kazao da “država Srbija nije njihova fontana želja”.

– Možete da uradite šta god hoćete, da ucenjujete Srbiju ne možete – naglasio je on, nakon čega je usledio dug aplauz i skandiranje članova SNS “Aco Srbine”.

“Neće u parlament jer su neka viša sila”

Drugi zahtev se, kaže, odnosi na RTS, što bi, opet, išlo njima u korist. Treći zahtev je, dodaje, u vezi sa izbornim zakonima, koje su, podsetio je, “sami doneli dok su bili na vlasti, a danas im ne valjaju”.

Vučić je rekao da su spremni da razgovaraju o tome, i da su im uputili poziv za razgovor u parlament, jer je skupština jedino mesto za to.

“Ali, oni onda kažu da neće u parlament, jer su neka “viša sila”. Hoćete na ulici, ali mi na ulici nećemo da razgovaramo”, poručio je on.

Kako je naveo, SNS je u prethodnih 6,5 godina pokušala da promeni zemlju, “koja je bila gotovo sasvim razorena zemlja, bez nade i budućnosti i da zemlja može da se okrene u drugom smeru”.

“Pokušali smo da promenimo, da uradimo sve ono što je moralo da bude urađeno pre 20, pre 30 godina. Da okrenemo smer u kojem ide, da pokažemo da Srbija može bolje, da može više, da može drugačije”, rekao je Vučić.

Vučić je rekao da zahtevi opozicije pokazuju da oni ne žele ništa za narod, “već samo za dvojicu tajkuna, Đilasa i Šolaka”. Kako je rekao, jedan zahtev se odnosi na REM, iako po zakonu to ne može da se ispuni, ali i upitao kome od građana to treba, odnosno konstatovao da ljude pre svega zanimaju plate, penzije, veće subvencije…

“Ne, oni to rade da bi Đilas i Šolak mogli kontrolišu neke medije”, konstatovao je Vučić.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar