Vesti
31.03.2016. 11:00
ekspres

Tender za Galeniku za nekoliko dana

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

BEOGRAD, 31. marta  - Objavljivanje tendera za Galeniku može da se očekuje za nekoliko dana, izjavio je danas ministar privrede Željko Sertić i dodao da je cilj da ova farmaceutska kompanija dobije strateškog partnera. "Na poslednjoj sednici vlade doneli smo odluku o modelu za proces privatizacije Galenike, pa u narednih nekoliko dana možemo očekivati tehnički završetak i objavu konkursa”, rekao je Sertić Tanjugu. Prema njegovim rečima, cilj je da Galenika dobije štrateškog parnera koji bi unošenjem svežeg kapitala i nove tehnologije omogućio da ta kompanija nastavi da radi i iskoristi sve potencijale.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

Sertić je ukazao da se istovremeno moraju rešavati nagomilani dugovi tog preduzeća iz prethodnog perioda. Od oko 220 miliona dolara ukupnog duga, dodaje on, 50-ak miliona vezano je samo za banke sa kojima se teško pregovara, dok su ostatak obaveze Galenike prema državnim poveriocima. ”Dugovi su ozbiljno opterećenje. Mi smo razgovarali sa nekoliko zaintersovanih kompanija koje su postavljale određene druge uslove za regulisanje farmaceustkog tržišta”, rekao je ministar dodajući da je to “kompleksna stvar koja ne zadire u klasičnu privatizaciju”.
To je, kako je rekao, delom i u nadležnosti Ministarstva zdravlja. "Razgovaramo sa ministrom zdravlja Zlatiborom Lončarom, ali i privatizacionim savetnikom, a sva pitanja ćemo rešavati zajedno”, rekao je Sertić.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
10°C
24.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve